Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Elrendelték a lajosmizsei ámokfutó elmegyógyintézeti megfigyelését

Előzetes letartóztatásba helyezték a nagyanyját lelövő 28 éves férfit.
Előzetes letartóztatásba helyezte a Kecskeméti Járásbíróság azt férfit, aki vasárnap délután vadászfegyverével lelőtte nagyanyját. Egyúttal elrendelték a gyanúsított Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történő megfigyelését is - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn.

Közleményük szerint a 28 éves férfi vasárnap kora délután a lajosmizsei tanyájukon engedéllyel tartott vadászfegyvereivel előbb a tanyaudvaron lévő kutyákat lőtte le, majd a tanyaépületben a vadászfegyverekből leadott több lövéssel megölte 76 éves nagyanyját.

A rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével elfogták a férfit, őrizetbe vették, és emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A megyei főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta a férfi előzetes letartóztatását. Ezt azzal indokolták, hogy a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el - tették hozzá.

Az elkövetés körülményeire figyelemmel az ügyészség indítványozta a gyanúsítottnak az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történő megfigyelését is. A gyanúsított büntethetőségének orvos szakértői vizsgálata a nyomozás további feladata. Ezen ügyészi indítványokkal hétfői határozatában a Kecskeméti Járásbíróság egyetértett. A végzés jogerős.

A TEK vasárnap este az MTI-vel azt közölte, hogy a férfi engedéllyel tartott vadászfegyverével lőtte le nagyanyját. Az önmagára is fegyvert emelő férfit a TEK mesterlövésze tette ártalmatlanná. Közleményükben úgy fogalmaztak: "a férfi a művelet során nem volt sem együttműködő, sem beszámítható, több alkalommal is a TEK munkatársaira fogta fegyverét".

Korábban írtuk:

Engedéllyel tartott vadászfegyverével lőtte le nagyanyját egy 28 éves férfi Lajosmizsén vasárnap délután, az önmagára is fegyvert emelő férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) mesterlövésze tette ártalmatlanná - közölte a TEK vasárnap este.

A tájékoztatás szerint kora délután riadóztatták a Terrorelhárítási Központot, mert Lajosmizsén egy 28 éves férfi engedéllyel tartott vadászfegyverével végzett a vele egy háztartásban élő nagymamájával, és lelőtte a ház körüli állatokat is. A TEK műveleti egysége rövid idő alatt a helyszínre érkezett, de az ámokfutó ekkorra már elhagyta a tanyát.

Bűnügyi helyszínelők a Lajosmizse közelében lévő nyílt, erdős területen. aMTI Fotó: Donka Ferenc
Bűnügyi helyszínelők a Lajosmizse közelében lévő nyílt, erdős területen.
Fotó: MTI/Donka Ferenc

A közleményben azt írták: a férfi menekülése közben egy nyílt területen megállt, ahol a TEK tárgyalói fel tudták venni vele a kapcsolatot.

Hozzátették, hogy a többórás tárgyalás eredményeként a férfi a nála lévő három vadászfegyverből kettőt kidobott az autóból. A nála maradt harmadik fegyvert jól láthatóan tűzkész állapotba helyezte, kiszállt a gépkocsiból, megadást színlelt, majd hirtelen a nála lévő fegyvert maga ellen fordította és öngyilkosságot próbált elkövetni.

MTI Fotó: Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc

A TEK mesterlövésze ekkor a férfit vállon lőtte, majd a sérültet átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

"A férfi a művelet során nem volt sem együttműködő, sem beszámítható, több alkalommal is a TEK munkatársaira fogta fegyverét" - áll a közleményben.

Korábban a hirado.hu számolt be arról, hogy a TEK mesterlövésze tett ártalmatlanná egy férfit Lajosmizsén vasárnap.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordszámú látogatót vonzott az idei EFOTT

A Miskolctapolcán rendezett fesztiválra több mint 91 ezren váltottak jegyet. A Miskolci Egyetem … Tovább olvasom