Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Elrendelhetik a turulszobor kényszerbontását

Hamarosan elrendelhetik a XII. kerületi turulszobor kényszerbontását, ha kell, hatósági végrehajtással - tudta meg a Népszava.
A bontást több mint egy éve jogerős bírósági döntés mondja ki, megállapítva, hogy a szobor elhelyezése jogsértő volt. Ezt a Fővárosi Bíróság idén júniusban egy újabb eljárásban meg is állapította, és helybehagyta saját korábbi bontási határozatát. Ez alapján az építési hatóságként kijelölt IX. kerület hamarosan felszólítja a bontásra az építtető önkormányzatot. Ha a 30 napos határidő alatt ennek nem tesz eleget, akkor némi türelmi idő után a ferencvárosi jegyző dönthet a hatósági végrehajtásról. A jegyző korábban azt mondta erről: "akár karhatalmi erővel is érvényt szerez a bírósági döntésnek" - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 8. kolombela 2009. július 30. 20:36
  „Tudomásom szerint nem messze tőle van egy másik emlékmű is, ami szintén engedély nélkűl épűlt fel. Annak miért nem rendeli el a biróság a lebontását. Hát azért, mert az holokauszt emlékmű. Kettős mérce, már megint az a fránya kettős mérce.”
 • 7. patriot 2009. július 30. 07:55
  „Szerintem egy ócska hazugság az egész!
  Engedély nélkül a hátsókerti pottyantós vécét lehet építeni nem egy köztéri szobrot.Senki nem gondolhatja komolyan,hogy egy éjszaka építették fel az emlékművet. Az egész dolog egy politikai játszma a megszűnt liberális pártocska részéről.

  Jobb lenne ha a ballib provokátorok elnyugodnának a seggükön és nem csinálnának egy pártfüggő köztéri szobordöntögető olimpiát.”
 • 6. load 2009. július 29. 22:06
  „5. pancser
  Amit nem említettél az, az hogy engedély nélkül épült.
  Ha elfogadnánk azt, hogy bárki, bármikor előzetes építőhatósági beleegyezés és engedély nélkül állíthat köztéri szobrot, Magyarország egy sírkertté válna.
  Ennek ellenére azt gondolom, hogy ezt a szobrot nem kellene lebontani.
  Magyarországon 195 turul szobor áll, 183 településen.
  Eggyel több, vagy kevesebb, az semmit sem számít.
  Mostanra sokak számára a cirkusz a legfontosabb, ami a szobor körül folyik.
  A tanulság meg mindannyiunk számára a magyar jogrend, a törvényhozói és végrehajtó hatalom totális csődje, a politikai, párt, csoport és egyéni érdekek parttalan érvényesíthetőségének lehetősége bárki ellenében.”
 • 5. pancser 2009. július 29. 17:51
  „Sok mindenre adtak már fennmaradási engedélyt, erre vajon miért nem? Itt valakinek a Turul madárról van rossz véleménye. A Turul hagyománya ezer éve él folyamatosan, nem jó a bírósági döntés. Itt nem egy szimpla építményről van szó, sokkal többről. Szlota János is megmondta, csúnya madár a Turul!”
 • 4. miracle 2009. július 29. 17:18
  „Ennyit ér egy jogerős döntés: SEMMIT, mindenki jól letojja.
  1 év alatt mit csináltak? Június óta mit csináltak? 30 napig mire várnak? 30 nap után (meg összesen több, mint egy év után) már megint minek türelmi idő ??? És az megint hány hónapig (évig) fog tartani?”
 • 3. Reális 2009. július 29. 17:08
  „A megbukott baloldal az utólsó erejével is a magyarok ellen dolgozik!Majd a szavazófülkében mondjuk a köszönetet!”
 • 2. Ms.Wolf 2009. július 29. 16:35
  „Kinek ártott az a szerencsétlen szobor?
  Mi lesz a helyén? Gordon mellszobra?
  Nem értem én ezt.
  Bontsák le a szobrainkat, zaciban a szent korona, pedofilokkal és mutogatós bácsikkal vagyunk tele,a felújított szökőktas tereket zuhanyzásra használják,,,, és még sorolhatnám- hahhóóóó!!!!!!!!! Mi van?? Mindenki megbolondult?”
 • 1. janika 2009. július 29. 15:53
  „Kinek szúrja ennyire a szemét az a szobor? Hisz nem Osztyapenkó ,sem ne Selmec a neve!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes vezetés közben sms-t írni

Vezetés közben az sms-írás 23-szorosra emeli az ütközés vagy a majdnem karambolozás veszélyét. "Az… Tovább olvasom