Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Előzetesben maradnak az Aranykéz utcai robbantás gyanúsítottjai

Ismét, további három hónappal meghosszabbították P. Tamás és társainak előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) jár el előre kitervelten nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt.
A Fővárosi Törvényszék hétfőn honlapján azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság hétfői végzése szerint valamennyi gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, valamint P. Tamás gyanúsított esetében a bizonyítás meghiúsításának veszélye is indokolta az előzetes letartóztatás meghosszabbítását. A kényszerintézkedés az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban április 15-ig tart.

A végzés nem jogerős - olvasható a közleményben.

P. Tamás egy időben a körözött magyarok listáján a legkeresettebbnek számított. Ő volt az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója. 2003-ban azonban törölték a körözöttek listájáról. A Népszabadság akkor azt írta: a közel hatéves nyomozás alatt nem gyűlt össze annyi bizonyíték, amennyi a gyanúsítás, P. Tamás esetleges őrizetbe vételének megalapozásához szükséges lenne.

P. Tamás előzetes letartóztatását tavaly július 15-én rendelték el a Fővárosi Főügyészség indítványára, amely az NNI előterjesztése alapján született. Az NNI akkor azt közölte: a Terrorelhárítási Központ öt embert fogott el több budapesti és vidéki helyszínen, összehangolt akció keretében. P. Tamás mellett F. Ferenc, K. Tibor, H. István és L. János előzetes letartóztatását is elrendelték.

Bánáti Kristóf, P. Tamás ügyvédje ezután a Hír TV-nek azt mondta: két gyanúsítást közöltek védencével. Egyrészt felbujtóként gyanúsították meg az Aranykéz utcában 1998-ban megölt - Boros Tamás néven ismert - Boros József Károly meggyilkolásával, másrészt pedig Prisztás József 1996-os meggyilkolásával kapcsolatban. Hozzátette: ügyfele abszurdnak tartja a vádakat, ártatlannak vallotta magát, és ennek megfelelően meg is tagadta a vallomást.

P. Tamást azóta Seres Zoltán és a vele utazó olasz férfi 1999-es megölésének az ügyével kapcsolatban is - mint felbujtót - gyanúsítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gulyás: Feliratkozás levélben vagy ügyfélkapun keresztül

Levélben vagy ügyfélkapun keresztül iratkozhatnak fel a központi névjegyzékbe azok a határon túli magyar szavazók, akik élni akarnak szavazati jogukkal a magyarországi parlamenti választásokon. Tovább olvasom