Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Előzetesben marad az Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatója

Két hónappal meghosszabbították a hűtlen kezeléssel gyanúsított Egészségügyi Holding (EH) Zrt. vezérigazgatójának előzetes letartóztatását.
Két hónappal meghosszabbította a hűtlen kezeléssel gyanúsított Egészségügyi Holding (EH) Zrt. vezérigazgatójának előzetes letartóztatását a Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája - tájékoztatta a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese-szóvivője szerdán az MTI-t. Kiss Zoltán Tamást az eddigieken felül más cselekménnyel is gyanúsítják.

A négy kórházat működtető holding vezérigazgatóját február 7-én vette őrizetbe a rendőrség, a bíróság pedig február 10-én meghozott végzésével elrendelte a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével gyanúsított intézményvezető egy hónapra szóló előzetes letartóztatását.

Nyakó Zsuzsanna elmondta: a Nyíregyházi Városi Bíróság - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványára - két hónappal, május 10-ig meghosszabbította K. Zoltán Tamás előzetes letartóztatását. A szóvivő-elnökhelyettes közlése szerint a bíróság a bűncselekmény kiemelkedő súlyára, valamint arra tekintettel hosszabbította meg az előzetes letartóztatást, hogy "a gyanúsított munkaköréhez kapcsolódóan folyik a nyomozás, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megpróbálná az eljárást - akár a tanúk befolyásolásával - meghiúsítani, megnehezíteni."

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős - tette hozzá. A másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék pénteken bírálja el a védelem fellebbezését.

A februárban megindított nyomozás eredetileg a holding két közbeszerzési eljárását érintette: a gyanú szerint egy vezérlési-irányítási számítógépes program, illetve egy automata gyógyszerelő rendszer beszerzéséhez kötődően történtek szabálytalanságok. A különösen nagy vagyoni hátrány 50 millió forintot meghaladó, de 500 millió forintot meg nem haladó mértékű.

Nyakó Zsuzsanna ezzel kapcsolatban kitért arra is: a februári bírósági határozatba foglalt tényállás mellett más cselekménnyel is megalapozottan gyanúsítható az EH Zrt. vezérigazgatója. K. Zoltán Tamás 2009. október 1-jétől megbízási szerződéssel, egyéni vállalkozóként foglalkoztatott egy személyi asszisztenst havi 250 ezer forintért. A gyanú szerint 2010. augusztus 1-jétől munkaszerződéssel, alkalmazottként is foglalkoztatta ugyanerre a munkára ugyanezt a beosztottat, aki a munkabér mellett a megbízási díjat is megkapta a gyanúsítottól, mint munkáltatótól.

Az alkalmazott számára - munkabéren felül - 2011. január 10-ig összesen 1 millió 250 ezer forintot fizettek ki - mondta el Nyakó Zsuzsanna, hozzátéve, hogy a január 10. utáni kifizetésekkel kapcsolatban már szintén nyomoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diósdi maffiaper: csütörtökön hirdetnek jogerős ítéletet

A diósdi maffiaperben csütörtökön hirdet jogerős ítéletet a Győri Ítélőtábla. Három-négy órán … Tovább olvasom