Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Előzetesben a cigarettacsempész-hálózat tizenegy tagja

A nyomozóhatóság a gyanúsítottakat jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett orgazdasággal gyanúsítja.
Előzetes letartóztatásba helyezte a hétfőn elfogott cigarettacsempész-hálózat tizenegy tagját a Kisvárdai Járásbíróság kedden - tájékoztatta a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivő-helyettese szerdán az MTI-t.

Toma Attila közölte: a vásárosnaményi ügyészség indítványára a járásbíróság az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb június 20-áig rendelte el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A gyanúsítottak fellebbeztek a döntés ellen.

Az indítvány indokolása szerint az egyik gyanúsított olyan ukrán állampolgárokkal tartja a kapcsolatot, akik Ukrajnában megszervezik az ottani zárjeggyel ellátott, felvásárolt cigaretta átszállítását a zöldhatáron. Tőlük az N. I. N. által megbízottak átvették, Magyarországon tárolták és jelentős anyagi haszonnal történő értékesítés céljából továbbszállították az illegálisan behozott jövedéki terméket - ismertette Toma Attila.

A gyanú szerint N. I. N. a rokonai és ismerősei köréből olyan bűnszervezetet hozott létre, amelyben a résztvevők pénzt kaptak a felvezetésért, a szállításért, a figyelésért és a tárolásáért. Mivel N. I. N.-nek nem volt elég pénze az ukrán cigaretta átvételéhez, beszervezte V. Gy.-t, T. A.-t, N. Gy.-t, B. Á.-t és R. P.-t is. A nyomozóhatóság a gyanúsítottakat jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett orgazdasággal gyanúsítja.

A Kossuth Rádió Krónika című műsora hétfőn számolt be arról, hogy egy cigarettacsempész-hálózat tizennégy tagját vették őrizetbe Szabolcs-Szatmár Bereg megyében. A Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével végrehajtott hétfő hajnali akciót nyolc hónapos nyomozás előzte meg. A hatóságok Beregdarócon, Beregsurányban és Nagyvarsányban csaptak le a banda tagjaira. A gyanú szerint a hálózat a magyar-ukrán zöldhatár Tarpa és Beregdaróc közötti, csaknem harminc kilométeres szakaszán működött, és egymillió karton csempészcigarettát hozott forgalomba az elmúlt egy évben.

A Kelet-Magyarország szerdai számában arról írt, hogy a hétfői akcióban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal gázpisztolyt, bozótvágó kést, botokat és tízmillió forint készpénzt is lefoglalt, valamint nyolc ingatlant és egy gépkocsit zár alá vett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az országos úthálózaton több helyen cserélik a szalagkorlátot

763 ezer méternyi vezetőkorlátból több mint 196 ezer métert cserélnek le, és a jelzőlámpás… Tovább olvasom