Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Előzetesben

a nyárlőrinci gyanúsítottak

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság a napokban dönt arról, fenntartja-e annak a két férfinak az előzetes letartóztatását – vagy szabadlábra helyezi őket –, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Nyárlőrinc mellett közel 60 ezer liter veszélyes hulladékot öntöttek egy általuk kiásott gödörbe. Mint arról a Kisalföldben beszámoltunk, (2007. január 31., Veszélyes hulladék Sopronból Nyárlőrincre) a környezetre ártalmas szerves oldószer és festék a felszámolás alatt lévő Sofából származott. Elszállítását és szabályszerű megsemmisítését a cég felszámolója rendelte meg. A megsemmisítésre ítélt veszélyes hulladéknak azonban csak egy töredéke került a debreceni égetőműbe, a többit Nyárlőrincen, egy tanya mellett gödörbe borították és földdel betakarták. A gyanúsítottak a szigorított büntetőeljárás szabályai szerint akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók.

Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára a nyárlőrinci helyszíni bejárás során kifejtette, olyan új eljárási rend kialakítására van szükség, ami az érintett hatóságok és polgári személyek figyelmét az eddigieknél erőtelje-

sebben irányítja a környezet védelmére.
A nyárlőrinci veszélyes hulladék eltávolításának és megsemmisítésének pontos költsége még nem ismert, de az első becslések szerint elérheti a 10 millió forintot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóeredmények

6. hét: 1, X, 1, X, 1, 1, 1, 2, X, 2, 1, 2, 1 + 1. Tovább olvasom