Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Előzetes letartóztatásban a pécsi egyetemi vesztegetési ügy gyanúsítottjai

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy mind a nyolc gyanúsítottját szerdán.

Hajdu István, a bíróság elnöke újságíróknak elmondta: a bíróság bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelte el harminc napra a nyolc férfi előzetes letartóztatását. A döntés indokolása szerint öt gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve mindegyik esetében az összebeszélés, a tanúk befolyásolásának veszélye.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) korábban arról tájékoztatott, hogy április óta folytatnak nyomozást az ügyben. Az iroda munkatársai mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, több tárgyi bizonyítási eszközt lefoglaltak. A gyanúsítottakat a múlt hét végén fogták el és vették őrizetbe, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Az MTI az érintettek védőitől a városi bíróságon úgy értesült, hogy a letartóztatottak között négy egyetemi dolgozó van: az intézmény gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, egy beszerzésekért felelős munkatárs és egy tanácsadó. A másik négy gyanúsított a PTE három, informatikai termékekkel és irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője, egyikük korábban az egyetem alkalmazásában állt.

Az ügyvédek elmondták: az NNI feltételezései szerint az egyetemi dolgozók pénzért jogtalan előnyhöz juttatták a három céget különböző beszerzések során. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.

Fenyvesi Csaba, az egyik gyanúsított jogi képviselője újságíróknak azt mondta: sejtése szerint "a nyomozás szempontjából ez egy szépen előkészített ügy", a hatóságnak megfelelő bizonyítékok, hang- és videofelvételek állhatnak rendelkezésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fazekas Sándor: legfontosabb a kritikus helyzet megszüntetése

A természeti csapások okozta kritikus helyzet megszüntetését mondta a legfontosabb feladatnak Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán. Tovább olvasom