Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Előzetes letartóztatásban a cibakházi rablógyilkosság gyanúsítottja

Nyereségvágyból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a 19 éves W. Renátó Zoltán, akinek kezdeményezték harmincnapos előzetes letartóztatását
A bíróság elrendelte a cibakházi rablógyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

A Szolnoki Járásbíróság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványára rendelte el W. Renátó Zoltán budapesti lakos harmincnapos előzetes letartóztatását. Nyereségvágyból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellene - közölte Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

A gyanúsított megpróbált elrejtőzni a hatóságok elől, és az ügy tárgyi súlya miatt az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll - indokolta a határozatot a szóvivő, hozzátéve: a bíróság döntése jogerős.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján azt közölték: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves W. Renátó Zoltán szeptember 10-én az éjszakai órákban anyagi haszonszerzés miatt ment el Cibakházán az ott plébánosként szolgáló 72 éves ember otthonába, megölte, majd áldozata gépkocsijával a fővárosba menekült. A rablógyilkosság gyanúsítottját több rendőrkapitányság összehangolt munkájával csütörtök délután Budapesten fogták el, majd még aznap Szolnokra vitték. Kihallgatása alatt W. Renátó Zoltán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Korábban

Varga József őrnagy, a megyei rendőrség bűnügyi osztályvezetője elmondta: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint W. Renátó kedden az éjszakai órákban anyagi haszonszerzés miatt ment el Cibakházán az ott plébánosként szolgáló 72 éves ember otthonába, megölte, majd áldozata gépkocsijával a fővárosba menekült.

A gyanúsítottat több rendőrkapitányság összehangolt munkájával csütörtök délután Budapesten fogták el, őrizetben Szolnokon van, és kezdeményezték előzetes letartóztatását - ismertette a rendőrtiszt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai szerda hajnalban értesítették Szolnok megyei kollegáikat, hogy Budapest XIII. kerületében egy fák közé szorult gépkocsit találtak, a sofőr elhagyta a helyszínt, és a gépjármű-nyilvántartás adatai szerint a Suzukinak cibakházi a tulajdonosa. Az információt a kunszentmártoni rendőrök ellenőrizték, és ekkor találtak rá szerda délelőtt a jármű gazdájára, az idős papra, a bűncselekmény áldozatára - közölte a nyomozás részleteiről a bűnügyi osztályvezető.

Elmondása szerint az ügyben a rendőrök Budapesten és Cibakházán párhuzamosan nyomoztak, és a kihallgatások, illetve a helyszíni szemlén beszerzett adatok és információk alapján felmerült annak megalapozott gyanúja, hogy W. Renátónak korábban valamilyen kapcsolata volt az áldozattal, kedden Cibakházán járhatott, ezért elrendelték országos körözését.

A 19 éves fiatalembert csütörtökön a rendőrök a fővárosban, a Népligetben igazoltatták, majd előállították, és Szolnokra szállították. A megyei főkapitányságon kihallgatták, és ekkor elismerte a bűncselekmény elkövetését. "Nyereségvágyból elkövetett emberölésről van szó, a motiváció az anyagi haszonszerzésre irányult" - hangsúlyozta a bűnügyi osztályvezető.
W. Renátót péntek hajnalban vették őrizetbe, előzetes letartóztatásáról délután dönt a Szolnoki Törvényszék.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. vonLichthofen 2013. szeptember 15. 14:04
  „puncher27, könyörögve kértelek, hogy kísérelj meg valamit írni aminek van értelme, a témához illik és megfelel a magyar helyesírás szabályainak.
  Erre te, - puncher - szarkazmussal próbálkozol ahelyett, hogy hálatelt szívvel köszönted volna meg, hogy ingyen korrepetállak matekból és rámutatok egy egyszerű GG-vel a letagadhatatlan statisztikai valóságra.
  puncher, ugyanez a GG pompásan felhasználható volna p.l. a Tesco-ban átcimkézett vagy megrohadt áruk arányának a jellemzésére.
  Kérlek, ne habozz kérdezni, ha kérdések merülnek fel....”
 • 28. Filtec 2013. szeptember 15. 13:28
  „26. WeiseÖdenburg

  Magyar volt a fiatal?

  Persze, ha az, akkor is elítélem.

  <moderálva>”
 • 27. pancser 2013. szeptember 15. 09:37
  „24. vonLichthofen 2013.09.15. 05:11
  Te vagy életünk értelme. Aki Gaussig eljut Cibakházától amellett nem rúg labdába senki.”
 • 26. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 15. 08:37
  „Az Iskolát irányító igazgató,aki férfi csúnya jelzővel illette/<moderálva> nevezte/,mivel kérdezte tőle miért viselkedik illetlenül .”
 • 25. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 15. 08:16
  „24. vonLichthofen 2013.09.15. 05:11
  Hiányoltad,megjelent! Gondolom jól szórakozol a magas elméleti síkon írt bölcseleteken.
  Komoly dolgot ne írj részére,mert a g pontot keresi azóta a kecskében.
  17. Filtec 2013.09.14. 11:35
  Értesülésed pontos,sőt az Igazgatót <moderálva>,mikor megkérdezte miért tette? A soproniak talán emlékeznek a Várkerületen levő ház hátsórészén pár évvel ezelőtt volt egy tűz. A lakás kiégett a várkert beborította a füst. A fiúcska műve volt a cselekmény.Nem "teljesen" az amit gondolna a nyájas olvasó.”
 • 24. vonLichthofen 2013. szeptember 15. 05:11
  „2o puncher, nézd meg, hogy mit jelent a Gauss görbe /vagy harang/ és miként lehet használni a statisztikai elemzésekhez és -ben.
  Engedd meg, hogy segítsek: a Gauss görbe - GG a továbbiakban - legején, a leglaposabb, legpirinyóbb kezdésnél lehet az egy darab német /tudom puncher, hogy fölkaptad bozontos ámde előnytelenül kopaszodó fejedet - legyen kettő db. német gazember/, aztán a GG emelkedő ágában egyre inkább feltűnnek a hazánkba befogadott jöttmentek, akik vagy gazdasági vagy erőszakos bűncselekmények miatt nyerték el méltó helyüket a GG-én. A GG felső felét - jövet menet - meg az Indiai törzs valamilyen okból itt letelepedett tagjai vannak akik elkövetik az összes elképzelhető bűnt ami csak elképzelhető.
  puncher, kísérelj meg valami értelmeset írni - könyörgöm!!!”
 • 23. Csetneky 2013. szeptember 14. 21:28
  „Az egyszerűbb számolás jegyében: van itthon jelenleg kb. 9 millió magyar és kb. 1 millió "fiatal". Na most akkor okoskák, nézzetek utána, hány olyan 19 éves magyar van, aki idős "fiatal" sérelmére követett el rablógyilkosságot, illetve fordítva. Azután ha sikerült összeszámolni, lehet továbbra is hirdetni az igét.
  Aki pedig annyira imádja a "fiatalokat", költözzön közéjük, járassa a gyerekét közéjük, dolgozzon közöttük. Bocs, az utolsó tréfa volt. :)
  Főként pedig a SAJÁT pénzét költse rájuk.
  Persze tudom, hogy moderálják, mert az igazság fáj. De attól még igazság marad. és ha ez így folytatódik, előbb-utóbb annyi lesz a "fiatal", hogy mindenkit megtalálnak. Még a moderátort is. De akkor már késő lesz.”
 • 22. kokolorbi 2013. szeptember 14. 17:57
  „20. pancser 2013.09.14. 17:39
  A német állampolgár nem egyenlő a némettel.”
 • 21. kokolorbi 2013. szeptember 14. 17:45
  „15. kekec 2013.09.14. 10:11
  Persze, hogy nem, miért is oldana? Legfeljebb annyit, hogy ez a véglény nem lehetne a börtönben "menő csávó". Mert, hogy büszkélkedni fog vele, az biztos.
  Már többször belegondoltam, ezek versenyeznek egymással, hogy ki tud nagyobb kegyetlenséggel gyilkolni. Szerintem még élvezik is. Még szerencse, hogy semmi rasszizmus nincs benne (vagy mégis?).”
 • 20. pancser 2013. szeptember 14. 17:39
  „19. gonzo 2013.09.14. 13:39
  Mi az hogy kizárólagosan? A közelmúltban ítéltek el német állampolgárokat itt a hazában, akik egy idős német házaspárt gyilkoltak meg haszonszerzés céljából, amolyan német alapossággal markolóval temették el őket autóstul.
  Egy bűncselekményt rögtön a bőrszínnel társítani, általánosítani, színtiszta rasszizmus.
  Ezen még vitatkozni sem vagyok hajlandó.”
 • 19. gonzo 2013. szeptember 14. 13:39
  „18.pancser,azért engedtessék meg nekünk,hogy felháborodjunk azon a ***tényen***,hogy ilyet kizárólagosan(idősek agyonverése-nőknél plusz megerőszakolása-majd kirablása) a nem idén barnultak követnek el.Ha nem így van akkor félre vagyunk vezetve a média által,mert kizárólag akkor tudósít mikor ezen csoport tagja az elkövető.

  Ja és az áldozat kivétel nélkül magyar ember,a sajátjaikat valamiféle okok miatt kihagyják.Tehát az áldozat kiválasztásánál a bőrszínt,a származást IGENIS figyelembe veszik.Simán megállna tehát a rasszizmus vádja.Tudod,mi vagyunk a "parasztok".Te is,ha közénk tartozol.”
 • 18. pancser 2013. szeptember 14. 12:27
  „Nem kell eltévedni, itt nem az a lényeg, hogy lepketarka valakinek a bőre, vagy éppen rózsaszín zöld csillagokkal. Az viszont igen, hogy egy elvetemült gyilkolt és reméljük megkapja a méltó büntetését.”
 • 17. Filtec 2013. szeptember 14. 11:35
  „Tegnap Sopronban egy túlkoros fiatal megvert egy angol tanárt.

  Suliban, óra alatt, ha jó az értesülésem. Egy hosszú tér végén levő ált. iskolában.”
 • 16. DamonHill 2013. szeptember 14. 10:12
  „Rejtett erőforrásaink munkában vannak.”
 • 15. kekec 2013. szeptember 14. 10:11
  „14. Pofátlan

  Hogy azok a képzelt rémek, akiktől ennyire rettegsz, mit szólnának, azt nem tudom, a gondolkodásra legalább középfokon alkalmas népek azonban tisztában vannak azzal, hogy a halálbüntetés **semmit** nem old meg.”
 • 14. Pofátlan 2013. szeptember 14. 05:44
  „Biztos hogy ahhoz a nációhoz tartozik. Nem szélsőjobboldalozni kellene, hanem követelni a halálbüntetés visszaállítását, mert ez bármelyikünk hozzátartozójával is megeshet. Nem tudom hogy mit szólnának a szélsőbaloldali-liberális jogvédők, ha ez az ő nagyapjukkal történne meg.”
 • 13. kokolorbi 2013. szeptember 13. 23:43
  „12. Goldmund 2013.09.13. 20:16

  Nézd meg a második képet, eloszlik a kétséged. Egyértelmű származása.”
 • 12. Goldmund 2013. szeptember 13. 20:16
  „Én nem vagyok benne biztos, hogy ahhoz a népcsoporthoz tartozik. Egy közismert szélsőjobboldali honlap mutatott róla fényképet kikockázott arccal. Nem vagyok benne biztos milyen lehet, de elég világos bőrűnek tűnt.
  Másrészt azt írta az előbbi honlap, hogy a gyanúsított budapesti lakos. Eszerint tehát mindegy, hogy ott helyben mekkora azon népcsoport aránya. Egyébként állítólag volt előzménye a gyilkosságnak:

  "...... A férfi hozzátette, néhány héttel korábban az idős pap autóját ellopták, amelyet később a fővárosban meg is találtak. Sőt, a tettest is kézre kerítette a rendőrség.
  - Nem mondom biztosra, de én úgy hallottam, azt a férfit látták itt a környéken, mert nemrég kiengedték - folytatja feltételezéseit a férfi. - Állítólag a rendőrök igazoltatták is, de mivel rendben volt minden vele, elengedték. Nem tudom mi lesz ennek a vége, de remélem hamarosan elfogják azt a gazembert, aki agyonverte azt a szerencsétlent ......"”
 • 11. Tibi1 2013. szeptember 13. 19:41
  „6. Túrabakancs:"...a bűncselekmény előtt is biztosra tudtam"
  Le a kalappal Ön előtt! :-)”
 • 10. Jandex 2013. szeptember 13. 18:09
  „6.Túrhabakancs 2013.09.13. 17:03
  "Én már a bűncselekmény előtt!!!!!!!!!!!!!!!!! is biztosra tudtam /meg szerintem sokan/ hogy melyik náció tagjai között kell keresni a lehetséges tettest."
  Elmebajnok akkor miért nem szóltál a yardnak, hogy ki fogják nyírni azt a szerencsétlent?!
  Bár te az ország helyzetét is előre látod, hááát csak nem tudsz 0-ról az 1-re lépni!:)))))))))”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emmi: nem tiltotta meg senki, hogy szabadon nyilatkozzanak a pedagógusok

A DK véleménye szerint az új köznevelési törvénnyel a kormányzat gyakorlatilag megtiltotta a… Tovább olvasom