Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Először követett el európai nő öngyilkos merényletet

Első ízben hajtott végre európai nő öngyilkos merényletet Irakban: a tettes Belgiumban született, s miután egy iszlám radikálishoz ment feleségül, áttért a muzulmán hitre. A terroristák között világszerte egyre több a nő, de az újdonság, hogy közülük az európaiak is hajlandóak öngyilkos merényletekre.
A Bel-RTL belga rádióadó nem hozta nyilvánosságra a nő nevét, s a merényletről is csak annyit tudni, hogy az néhány hete történt, s hogy az európai titkosszolgálatokat már figyelmeztették erre az új fejleményre.

Szakértők szerint a terroristák között világszerte egyre több a nő, de az újdonság, hogy közülük immár az európaiak is hajlandóak öngyilkos merényletekre.

Az elmúlt 25 évben az összes öngyilkos terrorakció mintegy 10 százalékát hajtották végre a gyengébb nem képviselői, de ők eddig szinte kizárólag közel-keletiek, vagy délkelet-ázsiaiak voltak. Ez az első eset, hogy bizonyítottan egy európai nő is szerepet vállalt ilyen bűncselekményben.

A Bel-RTL szerint ugyanakkor a titkosszolgálatok már felfigyeltek arra a jelenségre, hogy Európában egyre nagyobb a nők részvétele az iszlám terrorhálózatokban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gázszerelő életet menthet

A lapunk kezdeményezésére alapított, s a gazdaságban elért sikert elismerő Délmagyarország Presztízs… Tovább olvasom