Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Először jutott szegedi lány a Miss Hungary tinidöntőjébe

A szerény, kedves, mosolygós, céltudatos 15 éves Domonkos Bianka első szegediként jutott az idei Miss Hungary tinidöntőjébe. Az öt éve „titokban" modellkedő ságváris diáklány a szépségverseny miatt nem alakíttatta át testrészeit – játéknak tekinti a ma esti szereplést a Kongresszusi Központban.
Estélyi ruhában a tinilány tündöklő, igazi nő. Fotó: Fleisz Hajnalka
Nem titkolhatja tovább, de ha tehetné, sohasem árulná el: modellkedik, sőt ma szerepel a Miss Hungary tinidöntőjében. Ez eddig egyetlen szegedi lánynak sem sikerült, pedig a szépségek versengése már akkor elkezdődött, amikor még szovjet csapatok állomásoztak Magyarországon. Persze az ősidőkre a 15 éves Domonkos Bianka nem emlékezhet, mert az első Miss Hungary versenyt 1985-ben rendezték.

Olasz edzőtábor

Igazi pajkos, az életben a felhajtást kerülő, kedvesen csevegős, mosolygós, természetes tinilány. Kicsit szégyenlős, de nem a színpadon: – Sohasem zavart, ha néztek a kifutón. Ha jól érzem magam, szép vagyok – mondja a végtelenül öntudatos diák, aki utálná, ha üdén virágzó szépségével érné el a sikereket. Okos lány, aki tudja, mit miért tesz. Amikor azt mondja édesanyja: „Bianka beszél angolul és németül – ő rávágja: „haladó vagyok németből és kezdő angolból, de tényleg elboldogulok mindkét nyelven".

Ez a lány annyira érett, hogy belátja, szépségével, bájos mosolyával sok mindent elérhetne, de mégsem teszi: iskolai sikereit az eszével éri el. Szinte hihetetlen, de sulijában, a Ságvári gimnáziumban sokáig csak a legjobb barátnői tudták, mire készül és mivel foglalkozik. Egyben rafinált is: azért nevezett a Miss Hungary versenyre, mert döntősként eljuthatott álmai világába – Rómába. Nagyon készült az olasz edzőtáborra, de még véletlenül sem úgy, ahogy az olvasó gondolná: nem feküdt plasztikai sebész kése alá, nem alakíttatta melleit, orrát, fülét, állát, ajkát, és nem szedték ki egyetlen bordáját sem. Nem járt külön edzőterembe, nem fogyókúrázott és nem agyalt azon: mi lesz, ha az elvárásoknak nem felel meg. Ehelyett humán beállítottságából fakadóan Bianka az utazási könyveket bújta – így tréningezett a hatnapos felkészítő táborra, a fotózásra és a ma esti ötórás versenyre.

A fotósok nagyra értékelik természetes szépségét – könnyen kezelhető, jól alakítható, nagy teherbírású modellnek tartják.

A modellek élete

Az egyik legnagyobb ügynökség nem véletlenül akarta hatéves szerződéssel magához kötni. Bianka azonban nem szédült meg az ajánlattól, szüleivel egyetértésben úgy döntött: első az iskola, a modellkedéssel csak szabadidejében foglalkozik. Azzal is tisztában van – hiszen már öt éve foglalkoztatja a szakma –, hogy milyen a fotómodellek élete.

A döntő

Az egyik leghíresebb magyar divattervező, Náray Tamás kedvenc modellje javaslatát megfogadva még fürdőruhás és fehérneműs kollekciók bemutatására sem vállalkozik. Bianka is úgy gondolja: a tinik először „ruhás anyagokat" készítsenek, és csak érett nőként mutassanak többet magukból. Természetesen a Miss Hungary tízes döntőjében a miniszoknyás haspólós és az estélyi ruhás bemutatkozáson kívül nem kerülheti el a fürdőruhás megjelenést sem. Azt is tudja, hogy ez mivel jár, hiszen Belgrádban a Miss Sirens of the Words felnőtt versenyen szerepelt. Huszonöt ország képviselője között lejtett a kifutón és a legtehetségesebb lánynak járó különdíjjal jutalmazták. Lehet, hogy kicsit furcsán hangzik, de Bianka kijelentette: a ma esti budapesti kongresszusi központbeli Miss Hungary lesz az utolsó szépségversenye, mert számára az egész csak játék.


Féltik és elismerik

A hétköznapi ember nem is sejti, milyen megpróbáltatásokkal jár a modellszakma. Mint a mesebeli hercegnek, több próbát is ki kell állni. Domonkos Biankát joggal féltik szülei, hiszen a szépségversenyekről, a modellekről, a reflektorfényben tündöklő lányokról sok mendemonda kering. „Erős egyéniség, eddig mindent elért, amit akart. Szerencsére latolgatja véleményünket, és csak azután dönt" – mondja lányáról Domonkosné Simon Katalin.
– A hétköznapi életben még kislány – véli fotósa, Fleisz Hajnalka, aki több ezer képet készített Biankáról. Amikor magára ölti a ruhákat, kivirul, és olyan, mint egy tündöklő, érett nő. A kifutón azonosul a ruha stílusával, akár tíz órát is lehet vele dolgozni. Osztályfőnöke, Mészáros Tibor, a Ságvári gimnázium tanára is csak az idén értesült Bianka szabadidős elfoglaltságáról:
– A modellkedés eddig nem okozott számára törést a tanulásban, jól összeegyezteti az iskolai feladataival. Kedves, tisztelettudó lány, szurkolunk, hogy minél jobban szerepeljen. Őt is, mint minden, valamiben kiemelkedő diákot az iskola természetesen támogatja – magyarázza az osztályfőnök, aki nem vette észre, hogy Biankára irigykednének. Egyik barátnője, Rudinszki Ines is úgy látja: többen vannak azok, akik elismerik teljesítményét. Továbbra is ugyanolyan diák szeretne lenni, mint fél éve volt.
– Magasan ő a legszebb a Miss Hungary mezőnyben! – jelenti ki „elfogulatlanul" barátnője. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két csapat az MK-ban

Kézilabda

Ma a Magyar Kupában két győri csapat érdekelt. A férfiaknál a Tento-ETO… Tovább olvasom