Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Előrehozott karácsonyi hangulat

A nagyáruházakban hetekkel ezelőtt megkezdődött a karácsonyi termékek, díszek, girlandok, égősorok árusítása. Az előrehozott karácsonyi vásárokkal, akciókkal a kisebb üzletek nehezen veszik fel a versenyt. A soproni belvárosban még csak nyomokban fedezhető fel a csendes éj-hangulat.
Akár az ausztriai, akár az itthoni nagyáruházak polcait vesszük alapul, nyugodt szívvel kijelenthetjük, novemberben (sőt, egyes helyeken már október második felében) „karácsony” van. A gyanútlan vásárló menthetetlenül ünnepi hangulatba kerülhet belépve egy hipermarket, lakberendezési vagy éppen barkácsáruház ajtaján. Sok helyen az utóbbi napokban, de néhol már hetekkel ezelőtt kirakták az aktuális trendeknek megfelelő angyalkákat, fenyőágakat, színes üveggömböket. Érthető is, hiszen a multik érdeke a minél előbb élénkülő és minél hosszabb ideig tartó kereslet. Amelyik áruház teheti, az október végi, november eleji időpontra időzíti a jól beharangozott, akciókkal felturbózott áruháznyitást.
– Hozzánk a korábbi évekhez hasonlóan már október elején megérkeztek az első karácsonyi termékek, mára pedig teljes a pompa – mondják a kismartoni Lutz lakberendezési áruház munkatársai az üzlet bejáratánál egyébiránt nagyon ízlésesen kialakított „karácsonyi részlegnél”. A kínálat teljesnek tűnik, a fenyő- és asztali díszeken kívül is minden kapható, ami az ünneppel bármilyen módon kapcsolatba hozható. Mint mondják, épp a napokban díszítették fel az áruházat, beleértve az összes emeletet, a korlátokat és a forgóajtó kirakatait is. – Nem helyeslem egyébként, hogy ilyen korán kezdődik a vásárlási láz, mindennek megvan a maga ideje, a karácsonyé például a december kellene, hogy legyen, de a piac ezt diktálja – teszi hozzá egyikük.
Sopronban a nagyáruházakban szintén kaphatók karácsonyi termékek, a belváros látványa azonban még kevéssé áraszt ünnepi hangulatot. Egyelőre a kifejezetten ajándéktárgyakat árusító boltok kirakatában látni egy-egy betlehemet vagy néhány mikulást.

– Mi november utolsó vasárnapján díszítünk, nálunk tulajdonképpen csak decemberre jellemző a karácsonyi láz – mondta el a Kisalföldnek Horváth Tamás, az Euronics műszaki üzlet vezetője, majd azt is hozzátette, a forgalom erősödése már novemberben érzékelhető. – A kereslet növekedése szinte minden szegmenset érint. A tavalyi sláger, a plazmatévé minden bizonnyal idén is keresett lesz, de felzárkóznak hozzá az LCD-televíziók is. A digitális fényképezők és kamerák is keresett karácsonyi ajándékok, de valószínűleg az mp3-lejátszókat is nagyobb számmal viszik majd.
Annak sem kell tovább várakoznia, aki csomagolóanyagokat, ünnepi szalvétákat, üdvözlőlapokat akar vásárolni. A várkerületi kreatív üzlet dolgozóitól megtudtuk, sokan már élnek is ezzel a lehetőséggel. – Október vége óta tapasztalunk forgalomnövekedést, gyakorlatilag mindent visznek – mondják az alkalmazottak. – Hozzánk főleg azok jönnek, akik szeretik egyedileg elkészíteni az ajándékot és a csomagolást, itt pedig már most mindent megtalálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepvárás a győri belvárosban

November 24-én gyúlnak ki a karácsonyi fények Győrött, 90 faház és 80 program várja a kilátogatókat.… Tovább olvasom