Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

''Előnyt jelent a függetlenség''

Már hivatalosan is polgármesterjelölt Győrben Schmidt Péter, a város jelenlegi alpolgármestere. Tegnap a választási irodán leadta ajánlószelvényeit.
Már hivatalosan is polgármesterjelölt Győrben Schmidt Péter, a város jelenlegi alpolgármestere. Tegnap a választási irodán leadta ajánlószelvényeit, többet is, mint amennyi a törvényben előírtak szerint kell a jelöltséghez. Egyéni képviselőjelöltként is indul a választáson.

– Rögtön azután, hogy bejelentettem szándékomat, miszerint pályázok a polgármesteri posztra, sokan megkerestek. Csupa pozitív visszajelzést kaptam és nemcsak onnan, ahonnan számítottam rá, nemcsak azokból a városrészekből, Szigetből és Pinnyédről, amelyeket több ciklus óta képviselek a közgyűlésben. Győr más részeiben lakók is biztosítottak támogatásukról, főként orvosok. Így nyolc nap alatt összegyűlt a jelöléshez szükséges ajánlószelvény.

Ez megerősítette bennem azt a hitet, hogy sokan ismernek, ismerik azt az értékrendet, amit a városért végzett munkám során hosszabb ideje képviselek és azt is bizonyította számomra, hogy jelöltként előnyt jelenthet, hogy függetlenként indulok az önkormányzati választáson – mondta el a Kisalföldnek Schmidt Péter.

A jelenlegi alpolgármester a polgármester-jelöltséghez szükséges 2000-nél több, mintegy 2600 ajánlószelvényt gyűjtött össze. Azokat a sajtó jelenlétében átadta Vinglerné Baranyai Gyöngyinek, a választási irodavezető szervezési helyettesének. Ahhoz, hogy egyéni képviselőjelöltként indulhasson Győr-Sziget és Pinnyéd körzetében, a törvény szerint 44 ajánlószelvény kell. A jelölt mintegy 600-at adott le. Azok összegyűjtésében Schmidt Péter elmondása szerint főként a Győr-szigetiek Baráti Köre mint civil szervezet segédkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a téren a busz

Győr. Mától újra a Korányi Frigyes téren közlekednek a 2-es és a 23-as helyi autóbuszjáratok. Tovább olvasom