Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Elöntött kertek

Folytatás az 1. oldalról.

– A patakon van egy zsilip, és ha nem nyitják ki időben, akkor a felesleges víz elönti a kerteket, annál is inkább, mert a mi kertjeink végébe nem építettek töltést – folytatta Dan Lívia. – Négy-öt család szenved a felelőtlenségtől. Megelégeltük, hogy senki sem törődik velünk, senki sem téríti meg a kárunkat, ezért ügyvédhez fordulunk.
– A zsilip kezelője a Magyar Közút Kht. győri üzemmérnöksége – válaszolta érdeklődésünkre Janák Emil, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója. – A probléma azonban előttünk is ismert. Álláspontunk szerint a nem megfelelő zsilipkezelés miatt kerülnek az érintett kertek víz alá. Ezt már többször jeleztük a közútkezelőnek, de nem történt érdemi változás.
Nem a hanyag zsilipkezelés miatt van gond a Mátrai utcában – tudtuk meg a közútkezelő üzemmérnökségén. Mint elmondták, olyan magas volt az Ikva vízállása, hogy nem szabadott kinyitni a zsilipet, ugyanis ilyenkor a patak visszaduzzad, és akkor nemcsak a kerteket, hanem a házakat is elárasztotta volna a víz.
Magyarázat tehát akad, csak felelős nem. Úgy tűnik azonban, a közútkezelő is belefáradt az állandó huzavonába, ezért a víz visszahúzódása után más szakemberek bevonásával olyan megoldást keresnek, amely véglegesen megoldja a problémát. A kérdés csak az: miért most és nem korábban?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla-avatás és kiállítás

Ágoston Ernő festőművész-rajztanár emléktábláját avatják csütörtökön 15.30-kor a Liszt Ferenc… Tovább olvasom