Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Előkelő helyezések, szakmai elismerések

A soproni Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola tanárai és diákjai az utóbbi időben több szakmai és kulturális elismerésnek örülhettek.

A XII. Országos Tanirodai Konferencia, Kiállítás és Vásáron a Fáy-szakközépiskola „Möbel XXL Kft.” nevű gyakorlócége „Az üzleti élet sikeréért” különdíját kapta. A csapatot Bősze Gertrúd, Fung Alexandra, Solymos Kata 11. B osztályos és Barasits Eszter, Grubich Zsolt 12. C osztályos tanulók alkották, a felkészítő tanáraik Grubits Márta, Marek János és Egész Tamás voltak.
A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke hirdette meg a Marshall-toll pályázatot az ország középiskolai diákújságai számára. Összesen 185 pályázat érkezett. Közülük az „Év diákújságja” kategóriában előkelő helyet foglal el a Fáy-szakközépiskola népszerű lapja, a „Fáydalom”. Az Egész Tamás tanár által szerkesztett diákújságot az ötödikként emelték ki, s a bírálóbiztottság tagjai dicsérő oklevéllel jutalmazták.
A Fáyban – a hagyományokhoz híven – ebben a tanévben is megünnepelték a költészet napját. Április 11-én délelőtt soproni költők megzenésített versei szóltak az iskolarádióból, délután a költeményeket kedvelő diákok részvételével szavalóversenyre került sor. A bensőséges ünnepségen több más mellett Petőfi Sándor, Babits Mihály, Szabó Lőrinc művei hangzottak el. Az eredményhirdetést követően Molnár Krisztina (10. E) örülhetett az első helyezésnek. A második díjat Radics Péter (10. B) érdemelte ki. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Asztalos Erika (11.C) állhatott föl.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlen holttest egy miskolci vízaknában

Ismeretlen 18 - 25 év közötti férfi holttestet találtak még tavaly októberben Miskolc-Alsóháborban… Tovább olvasom