Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Elnököt választ az SZDSZ

A két elnökjelölt, Fodor Gábor és Kóka János beszédével kezdődik ma az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlésének második napja.

A politikai vita után, kora délután szavaznak a jelöltekről. Az elnökválasztást követően választják meg a résztvevők a 12 ügyvivőt és az országos tanács 20 tagját.

A két elnökjelölt múlt heti vitájában Fodor Gábor a hitelességet, Kóka János a sikerességet emelte ki, mint az általa elképzelt SZDSZ fő jellemzőjét.

Mindkét jelölt egyetértett abban, hogy a pártnak változnia kell, ugyanakkor meg kell tartania a kormányban most vezetett három minisztériumot, rendbe kell tenni a pártfinanszírozás kérdését, és egyikük sem tudja elképzelni az együttműködést az Orbán Viktor által vezetett Fidesszel.

A 45 éves, jogi végzettségű Fodor Gábor politikai pályafutását a Fideszben kezdte, amelyből 1993 végén kilépett. Az 1994-es parlamenti választásokon az SZDSZ színeiben lett képviselő, majd 1994 július 15-től-1996. január 1-ig művelődési és közoktatási miniszter. Azóta a liberális párt parlamenti képviselője, ügyvivője.

A 35 éves Kóka János orvosi diplomát szerzett, de pályáját az informatika területén folytatta, ahol vezető tisztségeket töltött be 2004-ig, amikor az SZDSZ támogatásával gazdasági és közlekedési miniszterré nevezték ki. Az SZDSZ-be 2006-ban lépett be, a párt országgyűlési képviselője.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom