Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

elmosta az eső

a sopron meccsét

A hirtelen jött esőzés miatt nem tudta lejátszani hétvégére tervezett nemzetközi felkészülési mérkőzését az FC Sopron. Az új edző, Roberto Landi elégedetlen volt, ezért megbüntette a futballistákat.

labdarúgás

Szombat délután, fél 4 körül az ausztriai Locsmánd fölött egyszerűen „leszakadt az ég”, így aztán elmaradt az FC Sopron futballcsapatának a szaúdi El Shabah elleni, az ausztriai település futballpályáján tervezett edzőmérkőzése.
Az új szakvezető, az olasz Roberto Landi szakmai stábja, valamint az együttes labdarúgói is már a csapat autóbuszán ültek, amikor érkezett a telefonhívás Köteles Zsolt ügyvezetőnek Ausztriából arról, hogy elmarad a mérkőzés. Az olasz edző rugalmas volt, hamar feltalálta magát és kétkapus egymás elleni játékot vezényelt a városi stadion edzőpályáján.
A keretből – igazoltan – hiányzott az U21-es válogatottal készülő Feczesin Róbert és Magasföldi József, valamint a hétfőn az A válogatotthoz csatlakozó Horváth András, ott volt viszont három próbajátékra érkező labdarúgó, egy szerb, egy paraguayi és egy roppant fiatal brazil játékos.
Az egymás elleni játék hamarabb véget ért a vártnál. Landi mester többször is fennhangon próbálta rávenni a két csapat egyikét arra, hogy már a saját 16-osánál támadja le az ellenfelet. Ezt azonban valahogy nem igazán ambicionálták a játékosok. A szakvezető pedig – megunva, hogy hiába kéri a letámadást – lefújta a játékot, majd amolyan büntető jelleggel alaposan megfuttatta a labdarúgókat, sprinteltek is keményen Bagoly Gáborék a játéktér teljes hosszában.
Ezt követően Roberto Landi pár perces beszédet intézett játékosaihoz. Gondolatai közül talán a legfigyelemreméltóbb az volt, hogy gondolkodva, folyamatosan átlátva a játékot rengeteg energiát takaríthatnak meg. Mindezt a labdarúgók a klubigazgató Landi elődje, a klubmenedzserré avanzsált Selymes Tibor pontos szakfordítása révén tudták meg.
Amúgy az olasz edző és szakmai stábja keményen munkához látott, hiszen már egy erőnléti felmérést is elvégeztettek a keret tagjaival. A szakvezető ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy bár az eredmények nem rosszak, azért vannak játékosok, akiknél bizony van még miben javulni. Azt is kiemelte, hogy Sopron városának csendessége, nyugalma számára ideális hely a színvonalas szakmai munkára.
Azt mindenesetre már az első edzések után leszűrhették a soproni futballisták: egy határozott, céltudatos és keménykezű szakember irányításával készülhetnek a továbbiakban.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-s képviselők fogadóórája

Dr. Horváth Béla, Varga Gyula és Csonka Tivadar, az MSZP-frakció önkormányzati képviselői hétfőn 18… Tovább olvasom