Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Elmarasztalták a cigányozó tanárnőt

Szeged - Egy évvel később léphet csak előre a közalkalmazotti bértáblán az az egykori mórás tanárnő, aki kollégáival orknak, „C"-nek, cigónak, norvégnak és tücsöknek nevezte roma tanítványait egy nyilvános fórumon.
A fegyelmi eljárás során csupán két fórumozó tanárt tudtak egyértelműen beazonosítani. Mint azt korábban megírtuk, egyikük a fegyelmi vizsgálatot megelőzve kérelmezte az érintett iskola vezetőjétől, hogy közös megegyezéssel szüntesse meg közalkalmazotti jogviszonyát. Az igazgató ezt el is fogadta.

A másik tanár esetében a fegyelmi bizottság elmarasztalta a tanárnőt, aki egy évvel később léphet előre a közalkalmazotti bértáblán. - A bizottság döntése az elbocsátásnál enyhébb, de a többi lehetőség közül a legszigorúbb büntetés – nyilatkozta lapunknak Kardos János. A szegedi önkormányzat oktatási irodájának vezetője hozzátette: a fegyelmi vizsgálatban enyhítő körülménynek tekintették, hogy a tanárnő korábbi munkáltatója, valamint az integrációs programmal foglalkozó szakemberek pozitív véleményt fogalmaztak meg munkájával kapcsolatosan. A fegyelmi bizottság határozata november 26-án válik jogerőssé – tette hozzá.

Mint azt lapunkban korábban már olvashatták, a „Kolompár Iskolának" is csúfolt Móra Ferenc Általános Iskola egykori tanárai egy nyilvános internetes fórumon a folytatott csevegésben orknak, norvégnak, tücsöknek, cigónak, illetve „C"-nek nevezték roma származású diákjaikat.

A tanárok a szegregált intézmény megszűnése után mentorként segíthették tovább egykori roma tanítványaikat. A szegedi önkormányzat több tíz millió forintért létesített 16 és fél álláshelyet a Móra volt pedagógusainak.

Olvasóink írták

 • 4. Catherina 2008. november 19. 14:39
  „Mért sértő annak aki az ami, ha úgy nevezik ami. Én se sértődök meg ha magyarnak neveznek, egy német vagy angol se ha annak nevezik ami. Ez csak ebben a felállásban sértő és nem értem miért kell ezt kikérni maguknak amikor a tények magukért beszélnek ,hiszen azok, nem? Fekete,fehér, igen ,nem....már megint itt tartunk! A világ attól sokszínú, hogy sokfélék vagyunk, sajnos fehér ember között is töméntelen van aki nem kellett volna ,hogy a világra jöjjön mert haszontalan semmitérő börtöntöltelék szar alak. És a cigányok között is rengeteg becsületes és tiszteletreméltó ember van. Persze nem csintófélékre gondolok.”
 • 3. era25 2008. november 19. 11:32
  „Hát persze ROM?Nak kellene öket szólítani,vagy talán roma úrnak?Kár,hogy lassan egy cigánynak több a becsülete mint egy magyarnak.
  Poltergeist igazad van.Gratula!”
 • 2. Poltergeist 2008. november 19. 11:08
  „Hát mi a ki****szott lenne ha nem cigány,vagy már művészeknek kellene szólítani őket.Azokat kellene hokon vágni akik nem mertek kiálni a kollégáikért .Mik ezek talpnyaló csicskák,hogy a cigányok seggét nyalják.Az eszem megáll komolyan mondom szégyelheti magát az egész bizotsság aztán megveregethetik egymás vállát,hogy IGEN jól döntöttünk.segnyaló banda,remélem majd amikor cigánygyerek is órán pofánvágja ís felfüggesztik saját magukat az állásukból.De ezzel a hozáálásal fejbe is lőhetik magukat.”
 • 1. gáborgábor 2008. november 19. 09:15
  „a tanárt meglincselő cigányoktol miért nem vonták (vonják) meg a segélyt?????
  ezt is csak a magyar emberrel lehet megcsinálni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadra állítva: legális fájlletöltések, bukott a tárca

Hétfői ülésén a parlament elfogadta a szerzői jogról szóló törvényt. Bár korábban szigorítást… Tovább olvasom