Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Elmaradt bérükért tüntetnek a szörpüzem dolgozói

Demonstrációt kezdtek hétfőn hajnalban Pölöskén a szörpüzem egykori dolgozói közel hat hónapi elmaradt bérükért.

A 30-40 ember a felszámolás alatt lévő cég telephelye előtt gyülekezett - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A július óta felszámolás alatt lévő Bognár Szörp Kft.-ben több mint 150 ember dolgozott, őket csoportos létszámleépítés keretében küldték el. Hajnali 5 órakor kezdtek gyülekezni a volt munkatársak, 6 óráig 30-40 ember érkezett meg volt munkahelyük elé.

A telephelyet jelenleg bérlő - és a korábbi dolgozók közül közel 40 embert foglalkoztató - Janicsek Kft. ügyvezetője, Janicsek Béla a helyszínen azt mondta a demonstrálóknak, hogy tudomása szerint több büntetőfeljelentés, valamint a volt cégtulajdonos és a felszámoló közötti viták miatt nem jutottak még hozzá elmaradt bérükhöz. A bérlő információja szerint Bognár Kálmán, a Bognár Szörp Kft. tulajdonos-ügyvezetője nem adta át a felszámoló Marosholding Kft.-nek cége könyvelését, emiatt a felszámoló nem tudja lehívni a bérgarancia alapból a dolgozók elmaradt juttatásának összegét. Janicsek Béla az MTI kérdésére azt mondta: ezeket az iratokat részben itt, részben a volt tulajdonosnál őrizték, és szeptemberben egy rendőrségi házkutatás keretében foglalták le.

A jelenlévők elmondták: többségük az elbocsátása óta nem talált munkát, jelentős tartozásaik vannak, amiket nem tudnak kifizetni, hiszen nem kapták meg elmaradt bérüket. Úgy tudják, a számukra összesen több mint 200 millió forint jár, ez a januártól júliusig terjedő időszakra szóló elmaradt bér. Az üzem bérlőjének azonban többen is arról beszéltek a telep előtt összegyűlt csoportból, hogy az ő tudomásuk szerint nem a volt tulajdonos, hanem a felszámoló akadályozza, hogy hozzájussanak az elmaradt bérükhöz.

Szabó Tibor, a felszámoló Marosholding ügyvezetője október 6-án szintén azt közölte az MTI-vel, hogy Bognár Kálmán nem adta át az iratokat, nem készült el a zárómérleg, ezért nem lehet lehívni a bérgarancia alapból a szükséges pénzt. Elmondta azt is, hogy megítélése szerint a cég vagyona nem is fedezi a 2,5 milliárd forint körüli hiteltartozást. Bognár Kálmán ezzel szemben október 14-én arról beszélt az MTI-nek, hogy a Marosholdingot május 15-én végelszámolással bízta meg, ezért az azóta felszámolónak is kijelölt társaságnak magának kellene elkészítenie a zárómérleget. Kifejtette azt is, hogy a birtokába került bizonyítékok alapján büntetőeljárást kezdeményezett a Marosholding ellen, mert szerinte törvénytelenül indult és folyik cége felszámolása. Meglátása szerint a felszámoló valójában cége vagyonának megszerzésében és kijátszásában, nem pedig megőrzésében érdekelt.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2009. november 23. 09:05
    „A szörpöt eladták a munkabért lenyúlták! Nem ismerős az eset? Kérdezzék csak meg a Libajnait!,-hogy is van ez?”
  • 1. jirzi1 2009. november 23. 08:49
    „Az ilyen embereket börtönbe csuknám .Soha többet válalkozás közelébe nem engedném .Milyen dolog az hogy valaki megdolgozik a pénzéért és egy ilyen szarrágó (aki biztos nem nyomorog ) nem fizeti ki őket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeket kényszerített koldulásra egy fiatal fiú

Aki nem akart menni, a kaposvári Zita gyermekotthonban, azt megfenyegette vagy megverte. Tovább olvasom