Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Elmarad Rezesová másodfokú tárgyalása

A mai napra kitűzott tárgyalűst a vádlott betegsége miatt halasztották el. A következő nyilvános ülést a törvényszék május 22-ére tűzte ki.
A vádlott betegsége miatt elhalasztották a másodfokú tárgyalást a Budapest Környéki Törvényszéken hétfő reggel abban a büntetőperben, amelyben Eva Varholíková Rezesová ellen négy halálos áldozatot követelő ittas járművezetés a vád.

Az ismertetett orvos szakértői vélemény szerint Eva Varholíková Rezesová jelenlegi állapota nem teszi lehetővé a részvételét a bírósági tárgyaláson. A nőt a büntetés-végrehajtás központi kórházában kezelik, gyógyulása legalább két hétig tart.

"A milliomos is lehet beteg" - hangsúlyozta a bírói tanács elnöke, aki azt kérte a sajtótól, hogy kerülje az alaptalan sejtetéseket, hátsó gondolatokat, továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy az időhúzás bizonyosan nem áll az előzetes letartóztatásban lévő vádlott érdekében.

A tanácselnök elmondta: a múlt héten a sajtóból értesültek a vádlott megromlott egészségi állapotáról, ezért május 1-jén sürgősséggel orvos szakértőt rendeltek ki azonnali vizsgálat céljából, amely a négynapos ünnep alatt megtörtént, ennek eredménye a tárgyalás elhalasztása.

A tárgyaláson a vádlott ügyvédje azt kérte, hogy az orvos szakértői vélemény másolatának kiadását tagadják meg, ugyanis az személyes adatokat és fényképmellékletet is tartalmaz, az eljárás során pedig már volt példa arra, hogy bizonyítási anyag került ki a nyilvánossághoz.

Ez nem tartozik a sértetti képviselőre - közölte a védő a szakértői véleményre célozva.

A következő nyilvános ülést a törvényszék május 22-ére tűzte ki az Eva Varholíková Rezesová-ügyben másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék.

Korábban


Ma kezdődik a több ember halálát okozó ittas járművezetéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolt Eva Varholiková Rezesová másodfokú büntetőperének tárgyalása a Budapest Környéki Törvényszéken.

A vád elsősorban azon alapul, hogy Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban ittasan, az M3-as autópályán, X5-ös BMW-jével mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba. A Fiat Punto az ütközés után kigyulladt, és a benne ülő két házaspár meghalt.

A közúti veszélyeztetetést az ügyészség szerint a vádlott azzal követte el, hogy a sztrádán a baleset előtt nem sokkal már agresszíven vezetett, több járművet, köztük a későbbi áldozatok autóját is veszélyesen megközelítette.

A szlovák nő tagadta bűnösségét. Az első fokon eljáró Gödöllői Járásbíróság Rezesovát 2013 novemberében nem jogerősen hat év fogházra ítélte a több ember halálát okozó ittas vezetés miatt, ami a törvény szerint 10 évig terjedő börtönnel is büntethető, a közúti veszélyeztetés vádja alól ugyanakkor felmentette.

Az ügyészség a napokban sajtóhíreket megerősítve közölte, hogy az első fokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást kezdeményez. Sajtóhírek szerint a több mint másfél éve előzetes letartóztatásban lévő Rezesovát a napokban kórházba vitték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felülvizsgálnák a többes ajánlás rendszerét

Az NVB azt javasolja az Orsszággyűlésnek, gondolja újra a többes ajánlás rendszerét, és térjen… Tovább olvasom