Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Ellentmondások a Balla Irma-gyilkosság vádlottjának újabb vallomásában

A vádlott legutóbbi tárgyaláson félbeszakadt meghallgatásával folytatódott a Balla Irma-gyilkosság büntetőperének megismételt elsőfokú tárgyalássorozata csütörtökön Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.
Schönstein Sándort a gyilkosság napján történtekről kérdezték szinte percre lebontott részletességgel. Bakó József bíró a vádlott korábbi és jelenlegi vallomásaiban lévő ellentmondásokra hívta fel a figyelmet, ami a vádlott szerint az eltelt idővel magyarázható, mondván, "néhány apró részlet tekintetében megkoptak az emlékeim."

Magyar György, a vádlott ügyvédje az MTI-nek azt mondta, hogy hosszú tárgyalássorozatra számít, hiszen a táblabírság rendkívül részletes eljárást írt elő, és biztos abban, hogy ezt a megyei bíróság végig is fogja vinni. Megítélése szerint döntő súlya lesz a szakértői véleményeknek. A tárgyalás csütörtökön a vádlott meghallgatásával és iratismertetéssel folytatódik, a következő tárgyalási napot a bíróság novemberre tűzi ki.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007-ben, húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal a fiát, Schönstein Sándort vádolta meg az ügyészség.

Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla az új eljárást azért rendelte el, mert álláspontja szerint "nem sikerült teljes körű bizonyítási eljárást lefolytatni az ügy részbeni felderítetlensége miatt", és az elsőfokú bírói eljárásban számos megválaszolatlan kérdés, illetve ellentmondás maradt. A táblabíróság az ítélet hatályon kívül helyezése és az új eljárás mellett kötelezően rendelt el több szakértői vizsgálatot és tanúmeghallgatást.

A megismételt elsőfokú eljárás szeptember 27-én kezdődött a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság új összetételű büntetőtanácsa előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az árfolyamok helyett a kamatokat rögzítené az MSZP

Az MSZP a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés helyett a lakossági hitelkamatok… Tovább olvasom