Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Ellenőrzik a pénztárgépeket

Az APEH illetékes igazgatóságai bírságot szabnak ki azokra a kereskedőkre, akik nem állították át pénztárgépüket az új áfakulcsra.
A jogszabály szerint az általános forgalmi adó kezelésére is alkalmas pénztárgépeket legkésőbb 2006. március 31-ig kellett átállíttatni az arra jogosult szervizzel. Az általános forgalmi adó 2006. január 1-jével a korábbi 25 százalékról 20 százalékra mérséklődött. Dr. Horváth Szabolcstól, az APEH megyei tájékoztatási vezetőjétől megtudtuk: a pénztárgépek üzemeltetőinek legkésőbb az idei első negyedév végéig kellett átállíttatniuk a gépeket. Azok a pénztárgépek, amelyeket nem állíttattak át, a továbbiakban nem használhatók. Kivételt képeznek az idényjelleggel üzemeltetett gépek.

Az ellenőrök a próbavásárlások során nem tették szóvá, ha még a 25 százalékos kulcs szerepelt a nyugtákon, ezentúl azonban igen, sőt, büntetik is a mulasztókat. A szabálytalan üzemeltetőkre magánszemély – egyéni vállalkozó – esetében 50 ezer, nem magánszemély adózóknál pedig 100 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki a hatóság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktív pihenés húsvétkor

Egyre többen csomagolnak össze húsvét közeledtével: a locsolkodókra várás helyett az ország más… Tovább olvasom