Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Ellenőrzik

a tűzcsapokat

Sopron kiépített tűzcsaphálózattal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy minden épület százméteres körzetében található ilyen víznyerő hely. A berendezéseket folyamatosan ellenőrzik, a régieket korszerűre cserélik. A városban összesen 968 tűzcsap van.
– A város teljes hálózata kiépült, már a Virágvölgy tűzcsapjai is a helyükön vannak, tehát alaptalan az említett terület lakóinak félelme, hogy újabb tűzcsapokat kellene saját költségükön telepíteni – mondta el lapunknak Barabás Ferenc, aki víziközmű-társulatot szervezett nem csak a Virágvölgyben, de a város más körzeteiben is. Az általa mutatott térkép is bizonyítja, a hálózat valóban lefedi a város egészét.
– Figyelünk az előírások betartására, ami úgy szól, hogy minden épület százméteres körzetében kell hogy legyen a tűzoltáshoz nélkülözhetetlen víznyerő berendezés – mondta el lapunknak Varga Ákos, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. műszaki osztályának vezetője. – Az újonnan épülő lakóparkoknál is készen kell lenni a tűzcsaphálózatnak, e nélkül az építési terveket nem lehet elfogadni. Folyamatosan ellenőrizzük a tűzoltókkal együtt ezeket a berendezéseket, ha műszaki probléma lép fel valamelyiknél, azt azonnal javítjuk vagy cseréljük.
Két fajtája létezik a tűzcsapoknak, a föld alatti, amiből 364 darab és a föld feletti, amiből 604 darab van a városban. Előbbi, ha meghibásodik, a szabályozás szerint föld felettire kell cserélni, mivel a föld alatti tűzcsapok például a parkoló autók miatt megnehezítik az oltást. Jó ideje már csak az utóbbit használják, így előbb-utóbb az egész rendszer lecserélődik a korszerűbb típusra. Egy tűzcsap ára csaknem százezer forint, ehhez jön még a telepítés költsége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz vasárnap mutatja be programját

A Cselekvő Nemzet Programja - ez az alcíme a Fidesz választási programjának, amelyet vasárnap az… Tovább olvasom