Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Ellenőriznék a Windows licenceket

A Microsoft új kísérleti programot indított, amelynek keretein belül felkérik a vállalat weboldalának egyes látogatóit, hogy engedélyezzék a telepített operációs rendszer licencének ellenőrzését.
A weboldal letöltései között keresgélő felhasználók nem kötelesek részt venni a programban, és a szoftveróriás szóvivője hangsúlyozta, hogy abban az esetben is letölthetjük a kiválasztott szoftvereket, ha visszautasítjuk a felkérést. A szóvivő állítása szerint a program elsődleges célja, hogy kiterjedtebb és hatékonyabb támogatást nyújtson a legális operációs rendszerrel rendelkező felhasználóknak. Hozzátette, hogy mivel a program jelenleg opcionális, a vállalat várakozása szerint a látogatók nagy többsége elutasítja majd a kérést, és nem vesz részt a programban.
"A kalóz Windowst futtató felhasználók minden bizonnyal nagyon szeretnék tudni, hogy miért indítottuk el a programot, de minden lehetőségük megvan rá, hogy kimaradjanak belőle" - jelentette ki David Lazar, a Windows kliens részleg igazgatója. Amennyiben az ellenőrzés során kiderül, hogy az operációs rendszer kalózmásolat, a felhasználót felkérik arra, hogy keresse fel a helyi kereskedőjét, és további információt kap arról, hogy milyen úton szerezhet be legális példányokat.
A program jelenlegi állapotában nem kínál semmiféle előnyt azoknak, akik jogtiszta operációs rendszert használnak.
Elemzők figyelmeztetnek arra, hogy a Microsoft végül mégis kötelezővé teheti a programban való részvételt, és az ellenőrzést rövid időn belül kiterjesztheti a Windows Update szolgáltatásra is.
Lazar elmondása szerint a cég mintegy 20 ezer felhasználó részvétele után dönt majd arról, hogy milyen irányba fejlesszék tovább a programot - véleménye szerint erre leghamarabb hat héttől három hónapig terjedő időszakban kerülhet sor. Kiemelte, hogy a kalózmásolatok használóit nem korlátozzák a javítások és frissítések letöltésében, és a Windows XP második javítócsomagját is bárki letöltheti.
sg.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom