Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Elküldik a mentősök felét?

Újabb, drasztikus mértékű létszámleépítést javasol az Országos Mentőszolgálatnál a szervezet átvilágítását végző cég. A dolgozóknak legalább a negyedét, de akár a felét is elküldené - írja a Magyar Nemzet.

Az Egészségügyi Minisztérium megbízásából készített szakértői tervezet szerint a mentőállomások többségén egyetlen gépkocsi üzemelne. A lap értesülése szerint három lehetséges verziót vázol az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) jövőjéről az Egészségügyi Minisztérium megbízásából készített szakértői anyag. A tárcától kiszivárgott dokumentum szerint a legnagyobb arányú létszámleépítéssel számoló variáció megvalósulása esetén a dolgozók körülbelül felét, több mint 3200 főt küldenének el, így a létszám a jelenlegi mintegy 5900-ról 2670 körülire csökkenne.

A mentőállomások száma változatlanul 220 körül maradna, ám a jelenlegi közel 800 gépkocsit számláló járműparkból mindössze 255-öt tartanának meg - írja a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a mentőállomások túlnyomó többsége csupán egyetlen gépkocsival üzemelne a jelenlegi három-négy autó helyett. Az elképzelés szerint az OMSZ betegszállító feladatköre teljesen megszűnne.

Forrás: www.fn.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citromkolbász, kivirsli

Tovább olvasom