Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Elkezdődött Sas József pere

Elkezdődött az adócsalással és magánokirat-hamisítássál vádolt Sas József pere a Fejér Megyei Bíróságon. A művész a vád szerint több, mint 119 millió forint után nem fizetett adót.
A hétfőn kezdődő perben az ügy elsőrendű vádlottja nem kívánt vallomást tenni, Sas József viszont beszélt a bíróság előtt. Elmondta, hogy alaptalannak érzi a vádakat. A tárgyalást elnapolták, az eljárás szeptember 27-én folytatódik.

A Fővárosi Főügyészség még tavaly augusztusban emelt vádat Sas József és társa, egy egyéni vállalkozó ellen. Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott a Mikroszkóp Színpadot működtető kht. nevében szerződést kötött egy ismerőse vállalkozásával arról, hogy átadja a színházi előadások lebonyolításához szükséges jogokat a vállalkozásnak. A cég a televízióktól és más szervezetektől befolyó bevételt fiktív számlákkal kompenzálta, ezzel elkerülve az adók megfizetését - áll a vádiratban.

A Fővárosi Főügyészség szerint Sas József 1998. és 2001. között nem fizetett meg csaknem 35 millió forint személyi jövedelemadót, 7 millió forint egészségügyi hozzájárulást és 4 millió forint tb-t. Ez összesen 46 millió forint, amiből az eljárás alatt Sas József 25 millió forintot megfizetett, vagyis az okozott kárból ennyi megtérült. A Fővárosi Főügyészség a színházi igazgatót és társát adó és tb-csalás bűntettével, valamint magánokirat-hamisítás vétségével vádolja. A pert eredetileg a Fővárosi Bíróságon tárgyalták volna, ám ott elfogultságot jelentettek be, ezért tették át az ügyet Fejér megyébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirénázó mentő gázolta halálra

Megkülönböztető jelzéssel haladó mentő elé lépett egy férfi vasárnapra virradó éjjel Kiskőrösön. Tovább olvasom