Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Elkezdődött a répaszelet elszállítása

Az idei szezontól kezdve már nem tárolnak répaszeletet a petőházi cukorgyár közvetlen környékén.
A feldolgozás után azonnal elszállítják a petőházi cukorgyárban keletkező répaszeletet. A gyár mellett az idei kampánytól kezdve már nem tárolnak mellékterméket, hanem az azonnal a gazdákhoz, illetve a szántóföldekre kerül.

– Tavalyról mintegy tízezer tonnányi répaszeletet tárolunk a cukorgyár melletti szántóföldön, az engedélyek kézhezvétele után, napokon belül megkezdődik a hatalmas mennyiség kiszállítása, illetve trágyaként történő megsemmisítése – jelentette ki lapunknak Gyuricsek András, a Magyar Cukor Zrt. petőházi gyárának mezőgazdasági igazgatója. – A felmerülő költségeket teljes egészében társaságunk fizeti. Számításaink szerint mintegy tízmillió forint körüli összegről van szó. Amint végeztünk a munkálatokkal, megkezdődik a rekultiváció, és helyreállíttatjuk az eredeti állapotot.

A melléktermék okozta kellemetlenségekkel lapunkban többször foglalkoztunk már. Legutóbb idén augusztus elején, akkor a fertőszentmiklósiak részéről kártérítési igény is felmerült. Ezzel kapcsolatban Gyuricsek András elmondta, a fertőszentmiklósi önkormányzattal továbbra is tárgyalnak a kártérítés összegéről. Céljuk, hogy peren kívül egyezzenek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2007-ben 14 ezer közalkalmazott veszítheti el a munkáját

Több minisztérium a működési kiadásainak 10 százalékát is elveszítheti, így több ezer fős… Tovább olvasom