Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Elkészült az új felsőoktatási törvény vitaanyaga

A tanárképzésben visszaállhat az osztatlan képzés, új finanszírozási és gazdálkodási rendszer léphet életbe, az oktatói előmenetelben elismernék a minősített gyakorlatot.


Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár szerdán budapesti sajtótájékoztatón elmondta: kerettörvényt szeretnének megalkotni, amely a legfontosabb alapvetéseket tartalmazza, a részleteket miniszteri és kormányrendeletek szabályoznák majd. A mostani, 100 oldalnál is nagyobb terjedelmű jogszabállyal szemben 52 oldalas koncepciót dolgoztak ki.

Az új törvény megalkotásának célja a magyar felsőoktatás magas színvonalának, a versenyképes tudás megszerzésének biztosítása és az intézményrendszer gazdaságos működtetése - közölte az államtitkár, hozzátéve: értékalapú új felsőoktatási rendszert szeretnének kialakítani.

A vitaanyag csütörtökön kerül fel a tárca honlapjára. Az államtitkárság a szakmai szervezetekkel és a hallgatókkal is egyeztetni kíván, a javaslatokat és a hozzászólásokat december 10-ig várják. A koncepció januárban kerülhet a kormány, áprilisban pedig a parlament elé - jelezte Hoffmann Rózsa. Az új felsőoktatási törvény május végére születhet meg.

A vitaanyag csütörtöktől tekinthető meg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján >>


Mit szólnak a győri egyetemisták a buktatás híréhez? - Videóval >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magas szintű kínai vámdelegáció látogatása a Vám- és Pénzügyőrségnél

A Kínai Népköztársaság vámigazgatásáért felelős miniszterhelyettese, Wang Songhe úr által vezetett magas szintű kínai vámdelegáció tett látogatást a Vám- és Pénzügyőrségnél. Tovább olvasom