Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Elkészült az országgyűlési választás plakátja - fotó

A plakátokat kiszállították a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket.
Az NVI közölte: amikor ismertté vált a választás időpontja, haladéktalanul intézkedtek a 44 200 tájékoztató plakát elkészítéséről, és kedden már ki is szállították a területi és országgyűlési egyéni választókerületi irodákhoz, amelyek továbbítják őket a helyi választási irodákhoz.

A hirdetmény a korábbi választásoknál már megszokott módon a legfontosabb információkat tartalmazza, és a következő napokban minden településen megjelennek majd a közterületeken.

Az országgyűlési választások hirdetménye az Országos Választási Iroda budapesti Alkotmány utcai központjában.
Az országgyűlési választások hirdetménye az Országos Választási Iroda budapesti Alkotmány utcai központjában.

A nemzetiszínű keretbe foglalt plakát tartalmazza egyebek mellett a választás napját, a választói névjegyzékkel és az ajánlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Olvasható rajta például, hogy a választókerületben lakó választópolgár ajánlhat érvényesen jelöltet az ajánlóíven, a jelöltté váláshoz 500 érvényes ajánlás szükséges, és egy választópolgár több jelöltet is támogathat, akik március 3-áig gyűjthetik az ajánlásokat.

A hirdetmény tartalmazza a szavazással kapcsolatos információkat is: tájékoztatást ad arról, hogy magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár csak személyesen szavazhat, és aki nem a lakóhelyén szavaz, április 4-én 16 óráig kérheti átjelentését egy másik településre. A szavazás napján külföldön tartózkodó választók március 29-én 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. A hirdetmény tájékoztatást ad arról is, hogy a kérelmeket levélben, személyesen vagy a valasztas.hu oldalon lehet benyújtani.

Szavazni egy egyéni választókerületi jelöltre és egy országos listára lehet. Az országgyűlési választáson nemzetiségiként regisztrált választópolgár nemzetiségi listára szavazhat, pártlistára nem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavazással tartaná magyar kézben a földet a Jobbik

A népszavazási kérdés elkészült, a pár a napokban nyújta be a Nemzeti Választási Bizottságnak. Vona… Tovább olvasom