Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Elkészült a háromdimenziós zsírmérő

Brit kutatók olyan háromdimenziós műszert fejlesztettek ki, amellyel pontosan megállapítható, hogy a vizsgált személyen mennyi zsír és izom van, vagyis a testtömegindexnél megbízhatóbb módszer áll rendelkezésre az esetleges elhízottság megállapítására.
A testtömegindex (BMI) a legáltalánosabban elfogadott adat a megfelelő vagy nem megfelelő testsúly kérdésében, ám az izmos embereknél tévedésre ad alkalmat, mert nincs mód a zsír és az egészséges izom megkülönböztetésére.

A háromdimenziós műszer, amelyet Birminghamben teszteltek, figyelembe veszi a test alakját, és pontosan megmutatja, hogy a kérdéses személyen mennyi zsír található. Az egyik kísérleti személy egy 19 éves és 188 centiméter magas kenus volt, s a testtömegindexe 28-nak bizonyult, ami a túlsúlyos kategória felső határa. De a sportoló korántsem volt elhízva, hanem gyönyörű izmokkal büszkélkedhetett.

A helyzet az, hogy az izom nehezebb, mint a zsír, ráadásul a zsírpárnák, ha nem egy-két helyen gyűlnek fel, alig látszanak, és az ember a karcsúság benyomását keltheti, főleg ruhában.

Tehát ideje volt kifejleszteni egy megbízható eszközt. A következő tesztfázisban húszezer embert fognak megvizsgálni az újdonsült találmánnyal az elkövetkező két évben.

A műszert gyártó cég azt ígéri, hogy "elérhető" áron kínálja majd a berendezést a szakintézményeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtlenség és reverenda

Folytatás az 1. oldalról Tovább olvasom