Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Eljárás indult az orvos ellen

Segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mert korábban egy sérült rendőrt nem látott el a János Kórház orvosa.
Október 27-én a BRFK kötelékébe tartozó, napokkal korábban szolgálatteljesítés közben megsérült rendőr egy fővárosi egészségügyi intézménybe ment, hogy ellássák sérülését, ezt azonban egy orvos megtagadta. Az újság szerint a János Kórházban dolgozó orvos lelkiismereti okokra hivatkozva tagadta meg a rendőr hadnagy ellátását.
„ Az ügyeletes orvos – a rendőrnek az esetről írt jelentése szerint – azt mondta: biztosan sokat rohangált a békés tüntetők után, azért fáj a lába. Majd rendbe jön magától” – áll az írásban. Mint olvasható, a rendőrt végül egy másik orvos látta el, aki sínbe tette és begipszelte a lábát. Jármy Tibor őrnagy, a BRFK szóvivője hétfőn este elmondta, hogy meghallgatták a jelentést író rendőrt. A meghallgatáson kiderült, hogy az egyenruhás nem, csak a felesége beszélt személyesen az orvossal. A rendőr felesége ápolónőként dolgozott ugyanabban a Kórházban – tette hozzá a szóvivő.
A Szent János Kórház belső vizsgálatot rendelt el az ügyben – hangzott el az RTL Klub hétfő esti híradójában. Havas Szófia, az intézmény orvos igazgatója azt mondta, hogy az érintett doktor aznap nem is volt ügyeletben. „Az a kolléga, akiről szó van, nem teljesített aznap ügyeleti szolgálatot sem és az ő állítása szerint nem is látta az illető beteget, aki egyébként nem sürgősségi ellátást igényelt, hanem egy itteni Kórházi dolgozó hozzátartozójaként jelentkezett volna ellátásra” – mondta Havas Szófia a kereskedelmi televízió híradójának.
A BRFK elfogultság miatt kedden az ORFK-nak adja át a János Kórház egyik orvosa ügyében indult nyomozást. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától korlátozó intézkedések a repülőtereken

Komoly torlódások várhatóak hétfőtől az EU-tagállamok repülőterein, így Ferihegyen is: ugyanis… Tovább olvasom