Kisalföld logö

2018. 09. 18. kedd - Diána 16°C | 26°C Még több cikk.

Eljárás indult a holokauszttagadó felvonulás miatt

Közösség elleni izgatás miatt indított büntetőeljárást a rendőrség a szombati holokauszttagadó felvonulás miatt. A két gyanúsított - a Független Hírügynökség információi szerint - a Magyar Gárda két tagja, akik felszólaltak a rendezvényen.

Szombaton délután egy magánszemély jelentett be demonstrációt a rendőrségen: a Clark Ádám térről vonultak a tüntetők a Budai Várba. A rendezvényt a rendőrség tudomásul vette, miután nem állt fenn egyetlen ok sem, ami miatt megtilthatta volna.

A gyülekezésről szóló törvény szerint ugyanis akkor lehet megtiltani, hogyha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható vagy ha a rendezvény népképviseleti szerv működését akadályozza. A demonstrációra körülbelül két-háromszázan mentek el, többségében kopaszra nyírt, katonai egyenruhát viselő fiatalok és gárdisták vonultak rendőri kísérettel.

A menet elején egy transzparenst vittek, amelyre magyarul és németül azt írták: "az igazság szabaddá tesz", feltehetően utalva az auschwitzi koncentrációs tábor kapuján olvasható "Die Arbeit macht frei", (A munka szabaddá tesz) feliratra. A demonstráción az is elhangzott: semmi nem igaz a holokausztból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő délelőtti közleménye szerint a rendezvényen nem történt olyan esemény, amely miatt a helyszínen be kellett volna avatkozniuk.

Az elhangzott beszédek tartalma alapján ugyanakkor a BRFK büntetőeljárást indított közösség elleni izgatás miatt két ember ellen. A közleményből az nem derül ki, hogy pontosan mi merítette ki a közösség elleni izgatás fogalmát. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a két gyanúsított a Magyar Gárda tagja.

A rendőrség közleményében azt is leszögezi, hogy a rendezvény biztosítása közben a hatályos jogszabályok szerint jártak el, a feladatukat törvényesen és szakszerűen látták el.

Olvasóink írták

 • 14. Dew 2009. április 22. 13:33
  „"Bár,-mint írja-, Ön nem ítéli el azokat akik elmondják a véleményüket."
  Kellene? Mindenkit el kellene ítélnem, akik véleménye nem tetszik? Ez az Ön világa? Az Ön véleménye sem tetszik nekem sok helyen, mégsem ítélem el és minősítem az Önt, ahogy azt Ön teszi velem.

  "De hát ez nem egy kellemetlenség,a kívül állók igazsága,az egyenlő mérce hiánya, hanem a gyalázat maga !
  Miről zagyvál már megint?
  Ilyen és hasonló fejtegetéseket a MN nevű szennylapban lehet olvasni,csak nem ebből nyeri elvi nézeteit? Csak nem ennek híreit idézgeti ezen a fórumon is ?"
  Nem, én nem pártújságokból merítem a nézeteimet, hanem a saját erkölcsi mércémre hallgatok, amikor azt mondom, hogy egyetlen népírtást szem szabad kiemelni és a többi fölé emelni. Azt vallom, hogy minden népírtás egyenlő, mert mindegyikben emberek halnak meg. Milyen jogon teszik azt, hogy törvényt hoznak a holokauszt tagadására, de a többi népírtásra nem? Azokat lehessen továbbra is tagadni? Nem tudom, hallott-e a holodomorról. Magyarország, és még egy csomó ország népírtásként ismeri el, ennek ellenére sok kutató tagadja, hogy az volt, illetve, hogy megtörtént-e egyáltalán. Nekik lehet? Azt lehet? Vagy akár hiszi, akár nem, a mai napig vannak, akik a GULAG-ot bagatellizálják. Azt lehet? Ott nem emberek haltak meg, ugyanúgy, mint a holokausztban?

  "Egy valamit biztosan nem velük állíttattak elő, a cyklon B gázt,bár velük lélegeztették be!!
  Nos azt az IG Farben állította elő amelynek tulajdonosai között a Vatikán is megtalálható volt,
  még a Weimári köztársaság idején szerzett érdekeltsége alapján.Érdekes ugye ?"
  Igen, elég érdekes. Mint ahogy az is, hogy a Cyklon-B korának közkedvelt fertőtlenítő- rovarirtószere volt. Sőt, Uragaz néven még ma is gyártják Csehországban. Az olyan nagy bűn, hogy valakinek érdekeltsége volt egy vegyipari cégben? És akkor innentől kezdve a Fordot is bojkottálni kell, mert motorokat szállított a Harmadik Birodalomba?

  "Igen ! Ezek a "tudományos kutatók" kegyeletsértők és gyűlöletkeltők, szerintem,az Ön interpretációja alapján minden képen.
  Remélhetőleg ők nem tanítanak történelmet,remélem Ön sem!
  Az ilyen "tudományos" kutatók más, boldogabb, országban néhány évet bizonyosan ültek "munkásságukért", megérdemelten."
  Ó, dehogynem tanítanak, ők tanítják igazán. Ugyanis nem más kutatók vetették el az emberszappan mítoszát, mint az izraeli Yad Vashem központ kutatói. Az említett központ a holokaszttal fogalkozó legnagyobb múzeum és kutatási központ.

  "a címét,nevét valószínűleg már ismerik, ott ahol kell"
  Ó, én erre azért nem vennék mérget.”
 • 13. TancsKaszabell 2009. április 22. 09:21
  „Bizonyára elkerülte a figyelmét,hogy eljárást kezdeményeztek azok ellen akik ezt a gyalázatos tettet elkövették nagy nyilvánosság előtt.
  Csodálkozni fog, de rövidesen büntetni fogják az ilyen cselekmények elkövetőit nálunk is!
  Mindezt az emberségünk a tisztességünk igazolja !
  Bár,-mint írja-, Ön nem ítéli el azokat akik elmondják a véleményüket.............
  Ez ilyen egyszerű ?
  Ez egy vélemény?
  Az Ön véleménye is?
  Vagy csak a szubhumánok látják így ?
  Majd később, ezen a fórumon is, kötelezően moderálják az ilyen megnyilvánulásokat ?
  Hol fogja Ön akkor a "gyűlölködő szubhumánok" "kutatási eredményeit" népszerűsíteni ?
  Ekkor majd a szólásszabadság nevében, veszi védelmébe az ilyen bűnöket elkövetőket?
  Csak nem az Ön eszmetársai ? Én egyszerűen nácik-nak,a nácik utódjainak tartom őket !
  Nos !
  Furcsa erkölcsi elvei vannak ! Írását olvasva egy pillanatra felkeltette bennem az igényt személyének
  mélyebb megismerésére,de rögtön elvetettem a gondolatot, hiszen jól eligazodtam önön eddig is.
  Most is.
  Előzőleg sem,most sem ítéli el ezeket a cselekményeket !Ezek felismerhető nézetek !

  Igen,ez a cselekmény nem randallirozás,ez annál jóval súlyosabb ,embertelen és gyalázatos !

  Megtiltani....,elvitatni......,visszamenőleges.............,demokrácia stb.Ezt tartja Ön fontosnak ?
  De hát ez nem egy kellemetlenség,a kívül állók igazsága,az egyenlő mérce hiánya, hanem a gyalázat maga !
  Miről zagyvál már megint?
  Ilyen és hasonló fejtegetéseket a MN nevű szennylapban lehet olvasni,csak nem ebből nyeri elvi nézeteit? Csak nem ennek híreit idézgeti ezen a fórumon is ?

  Annó......,vélekedés.....,szubhumán,közben kiderült..............,elterjedt vélekedés.................,
  ugyan már , mi derült ki a derék szappanfőzetőkről,akik minderről akkurátosan,precíz nyilvántartást vezettek,persze nem az Ön által említett "tudományos kutatóknak"segítendő hanem csak úgy mint általában ?

  Azért azt örömmel olvastam,hogy ez egy "meghaladott tudományos vélekedés".

  Tessék már megmondani, miben volt ezeknek a "tudományos kutatóknak" igaza?
  Mert bizony a szappant is a zsidókkal főzették és a belőlük,a javaikból kinyerhető "haszonanyagokat" (haj,cipő,szemüvegek,aranyfogak stb.) is velük dolgoztatták fel.

  Egy valamit biztosan nem velük állíttattak elő, a cyklon B gázt,bár velük lélegeztették be!!
  Nos azt az IG Farben állította elő amelynek tulajdonosai között a Vatikán is megtalálható volt,
  még a Weimári köztársaság idején szerzett érdekeltsége alapján.Érdekes ugye ?
  Nem igen dicsekednek ezzel !
  De a Vatikán nem tagadja a holokauszt megtörténtét !Tagadását bűnnek tartja !
  Nem is olyan régen újra és ismét elítélte ezt a rettenetet a Vatikán állam,utoljára
  XVI.Benedek pápa tette ezt a világ nyilvánossága számára.

  Igen ! Ezek a "tudományos kutatók" kegyeletsértők és gyűlöletkeltők, szerintem,az Ön interpretációja alapján minden képen.

  Remélhetőleg ők nem tanítanak történelmet,remélem Ön sem!

  Az ilyen "tudományos" kutatók más, boldogabb, országban néhány évet bizonyosan ültek "munkásságukért", megérdemelten.Néhány ilyen perről ma is tudunk,ma is folyik.Nem kétséges
  mi lesz a vége.

  Rövidesen ebben az országban is elnyerik méltó büntetésüket !

  Úgy gondolom az ilyen erkölcsi alapokon állókkal,mint amilyenen Ön áll, nem kötök személyes kapcsolatot !
  Ezért az email címemet nem adom meg.Önt erre a nézetei alapján méltatlannak találtam !
  Az ön címére se vagyok kíváncsi,a címét,nevét valószínűleg már ismerik, ott ahol kell !”
 • 12. pampus 2009. április 22. 08:43
  „Minden második magyar forint a zsidóké
  A budapesti ingatlanfejlesztések több mint 70 százalékát izraeli tőkehátterű vállalkozások valósítják meg. Szakemberek szerint a piacon megszerzett profit minden második forintja vándorol zsidó zsebekbe. Nemcsak lakóparkok, hanem bevásárlóközpontok, szállodák és irodaházak tucatjai mögött áll a zsidó tőke, amely Budapest után felfedezte a magyar vidéket is. A megaberuházások mellett a másik célpont a lakás. A Jediot Ahronot napilap szerint a befektetők körében - Torontó után - Budapest volt a második legnépszerűbb város. A zsidók 1990-től több százmilliárd forintot fektettek be a magyarországi ingatlanbizniszbe. Aki erre azt merészeli mondani: azért, hogy tömegesen ide költözzenek a háborús övezetből, egyből megkapja, hogy holokauszttagadó, antiszemita. Pedig a történet arról szól: meg akarják valósítani évezredes álmukat, a Nagy Zsidó Kárpát-medencét. Ezért erősödött meg a cionista világhatalom magyarországi helytartóinak gyűlölet-hadjárata, hogy csírában elfojtsák a megszállás elleni tiltakozásokat.”
 • 11. Dew 2009. április 21. 19:51
  „Nem ítéli el a történteket ?"
  Nem ítélem el azt, hogy valaki kiáll, és elmondja a véleményét. Ezt megtiltani, vagy ennek jogát elvitatni demokráciában nem lehetne. Még akkor sem, ha az esetleg kellemetlenül érint másokat.

  "A holokauszt elkövetőinek utódai, új elvbarátai az utcán randalliroznak és gyalázkodnak."
  Nem tudom, melyik híreket olvasta Ön, kedves TancsKaszabell, de amiket én olvastam, azokban nem volt szó semmiféle randalírozásról.

  "Ezen a nyilatkozaton Ön nem ütközik meg,hanem értelmetlen, senki által ebben az összefüggésben nem felvetett párhuzamokat,sőt azok megítélését,tagadását megelőlegezve, számon kér................. ? Mit kér számon ? Milyen megértést kér számon?"
  Azt, hogy mondjuk milyen jogon akarják a holokauszt tagadását, revizionálását, etc. törvényben szabályozni, és ha ezt meg akarják tenni, akkor miért nem veszik hozzá rögtön a világ összes népírtását és vérengzését visszamenőlegesen.

  "Szerintem a holokauszt tagadása,amiatt bűn, mert a kegyeletet sért, továbbá mert alkalmas újra a gyűlöletkeltésre !"
  Annó elterjedt vélekedés volt, hogy a nácik szappant főztek a meghalt zsidókból, vagy lámpát készítettek belőlük. Amikor pár kutató ezt cáfolni kezdte, őket is holokauszttagadóknak bélyegezték meg. Az Ön vélekedése szerint ezek a kutatók is kegyeletsértőek, gyűlöletkeltőek voltak, embernek nem nevezhetőek. Csak közben kiderült, mégis nekik volt igazuk, és a lágerekben használt szappanokat nem zsidókból főzték, mint ahogy lámpákat sem készítettek emberből. Tehát Ön szerint a fent említett kutatók még a mai napig kegyeletsértő, gyűlölködő szubhumánok, vagy visszakaphatják az emberi megítélésüket?

  "Talán a mértéke,az elkövetés szervezettsége módszeressége és időbeni közelisége teszi ennyire szőrnyűvé,és nem más megfontolások amelyeket Ön említ!
  Esetleg erről a témáról nincs véleménye ?"
  Ó, hogyne lenne. Ha ad egy email-címet, és felsorolja azokat a pontokat, amikben kiváncsi a véleményemre, szivesen kifejtem.”
 • 10. pampus 2009. április 21. 17:35
  „Ha a cikk alapja valóban bűncselekményeket tartalmaz, akkor az a bűnüldözés dolga. Tény, hogy egyesek nagyon sokat megengednek maguknak!”
 • 9. TancsKaszabell 2009. április 21. 15:27
  „Dew (8) ra !

  Miről beszél Ön ?
  Egyáltalán ki kérdőjelezte meg az örmény,a délszláv,sőt az amerikai indiánok ellen elkövetett népírtást?Bár tudjuk kik kérdőjelezték meg ezeket is,azok akik elkövették és máig nem bűnhődtek érte.Például a török,vagy akár a szerb gyilkosok!
  A holokauszt elkövetőinek utódai, új elvbarátai az utcán randalliroznak és gyalázkodnak.
  Talán a mértéke,az elkövetés szervezettsége módszeressége és időbeni közelisége teszi ennyire szőrnyűvé,és nem más megfontolások amelyeket Ön említ!
  Esetleg erről a témáról nincs véleménye ?
  Nem ítéli el a történteket ?
  Pedig ez nem csak elvi kérdés,ez erkölcsi kérdés is, az erre adott válasz alapján eldönthető hogy ki van emberből és ki nem az !
  Ezen a nyilatkozaton Ön nem ütközik meg,hanem értelmetlen, senki által ebben az összefüggésben nem felvetett párhuzamokat,sőt azok megítélését,tagadását megelőlegezve, számon kér................. ? Mit kér számon ? Milyen megértést kér számon?
  Ki tagadta ezt most,a cikk kapcsán? Senki ! Vagy azon a tüntetésen ki kérte számon ezt ? Senki !
  Mindezért az Ön megítélésének alapja szolgál az,hogy írásában nem ítéli el ezt a cselekményt, amelyet pedig minden tisztességes ember elítél ?
  Szerintem a holokauszt tagadása,amiatt bűn, mert a kegyeletet sért, továbbá mert alkalmas újra a gyűlöletkeltésre !
  Javaslom gondolkodjon el mindezen !
  Mindezért, ez egy gyalázatos esemény volt, és Én is undorodom azoktól akik ezt bármely módon tagadják,
  vagy csak bagatellizálják !!!!”
 • 8. Dew 2009. április 21. 10:11
  „"tegyuk fel hogy 44-ben nem a zsidokat viszik el hanem ugyanannyi magyar keresztenyt,es megolik mindet!!
  most a mai vilagban a zsidok rendeznenek egy ezt tagado felvonulast!!!szozatokban nyiltan letagadnak ezt!!
  akkor is olyan nagyon megertoek lennetek-e mint most!!??"
  Nézd, nekem speciel nagyon-nagyon fájna és rosszul esne, az biztos. De szólásszabadság van (elvileg) Magyarországon (és még a világ sok országában állítólag), ami lehetővé teszi, hogy minden ember azt gondoljon, és azt mondjon, amit akar. Szóval ha valaki valamit tagadni akar, akkor lelke rajta, tegye. Maximum nem kell vele egyetérteni.

  "Hova jut ez az ország ha szó nélkül hagyjuk a történteket,sőt egyesek ironizálnak,tuszikat emlegetnek,bagatellizálják a történteket, badarságokat locsognak."
  Na igen, pont erről van szó, ebben az egy mondatodban nagyon szépen körvonalaztad azt az átkozott nagy képmutatást, ami miatt hányingerem van az egész holokausztvallással. Szerinted ironizálás csak a tuszi népírtás letagadása? Mert az letagadható, gond nélkül, mindenféle felháborodás nélkül? Vagy letagadható az örmény holokauszt, a holodomor, a délszláv népírtás, az amerikai indiánok kiírtása? Ezek, és az összes, a történelem folyamán elkövetett népírtás, vérengzés tagadása nem érdemelné meg a szankcionálást? Őszintén, ha valaki ezeket tagadja, ordibálsz, ordibálnak rögtön írástudókért, politikusokért, ki tudja miért? Nem. Csak a holokauszt esetében. És ez az igazán undorító. Egy, ami mindent visz, egy mint felett, csak az az egy számít. Undorító, csak úgy, mint az, hogy az annó meghalt zsidókat egyesek arra használják fel, hogy a saját sértetlenségüket garantálják, hogy a saját egzisztenciális hátterüket biztosítsák a folyamatosan lenyúlt kárpótlási pénzek révén (lásd még Finkelstein - Holokauszt ipar).”
 • 7. TancsKaszabell 2009. április 21. 07:17
  „Hova jut ez az ország ha szó nélkül hagyjuk a történteket,sőt egyesek ironizálnak,tuszikat emlegetnek,bagatellizálják a történteket, badarságokat locsognak.

  Pedig most ordítani kellene,vagy kiáltozni,hogy, állítsátok meg ezt a szennyes áradatot
  emberek,most még meglehet állítani őket !
  Úgy tűnik már ezt is,lassan mindent, szabad ebben a politikailag megosztott országban !
  A legnagyobb ellenzéki párt szoros kapcsolatokat tart ezekkel az erőkkel napjainkban is
  az önkormányzatokban,vannak városok ahol ki is tüntetik a tagjaikat !
  Mert nem igen olvashatók, minimum,elhatárolódást jelentő nyilatkozatok a jobb oldalról.
  A Fidesz és a KDNP,-jeles képviselője már felvállalta a képviseletüket a parlamentben is-, is lapít,csak nem az Ő érdekeik szerint való mindez ?
  Ki pénzeli ,ki szervezi ezeket a megmozdulásokat ?

  Milyen törvényeink vannak ? Mi ebben az országban az ügyészség feladata?
  Mit várhatunk a "független" bíróságtól ? Mit várhatunk a Köztársaság Elnökétől ?
  Az egyházak részéről sem jelent meg reagálás,hallgatnak ők is !
  Csak nem azért,mert nem politizálnak ?
  A sajtó orgánumoktól ? Az írástudóktól ?

  Esetleg mindahányan vannak,vagyunk felemelhetnénk intő szavukat,talán az elutasítás,vagy a leghalványabb utalás arra,hogy ez hazugság, történelemhamisítás ! Ez is elég lenne ma már !

  Hova jutott ez az ország az elmúlt húsz egynéhány évben.Csak néhány százan vannak? Biztos ez ?
  Mert ez, a gyalázat maga, az egész országra nézve !

  Tegnap volt Hitler Adolf születésnapja és ebben az országban bizonyíthatóan jelen van az újfasizmus !”
 • 6. pancser 2009. április 21. 00:02
  „Nektek nincs jobb dolgotok mint a holocaust tagadása? Miért érdekel ez benneteket annyira, menjetek inkább pszichiáterhez. Egyébként a körülmetélés egészséges, kedvenceitek az izraeliekre lövöldöző sunyi terroristák is így viselik, mint zsidó rokonaik.”
 • 5. ASHER 2009. április 20. 19:06
  „kisvadfold!
  nem errol van szo?? hanem??
  a zsido holocaustot szabad tagadni? CSAK ezt nem amit peldakent irtam???
  kar hogy nem veluk tortent es ugy ahogy pl; a csaladom 11 tagjaval,CSAK mert annak szulettek aminek!!!!!
  talan maskent gondolnatok most!!!
  vagy barmit is letagadni azt csak nektek szabadna??mitol vagytok ebben ennyire biztosak??
  ugy kb; 30000-nyi szelsojobbos orszagos viszonylatban nezve,mondana meg mit akar a tobbi 13000000!!??
  ez lenne az a bizonyos "nagy EGYSEGES NEPAKARAT???"honnet veszitek ti azt hogy mit akar egy zsido aki ott szule
  tett,onnet hurcoltak el,valami csoda folytan tulelte es visszajott,Magyar allampolgar!!!????ti kepviselnetek az o a
  karatat is!!erosen emlekeztet ez engem a kommunista vilagra!!akkor is;-"majd mi megmondjuk mi jo nektek"volt
  a szolam!!!!”
 • 4. KisVadföld 2009. április 20. 18:42
  „ASHER, ez egy hülye példa, ugyanis nem egészen erről van szó.
  Ez csúsztatás amit irsz.”
 • 3. ASHER 2009. április 20. 18:38
  „most tenyleg CSAK a pelda kedveert!!
  tegyuk fel hogy 44-ben nem a zsidokat viszik el hanem ugyanannyi magyar keresztenyt,es megolik mindet!!
  most a mai vilagban a zsidok rendeznenek egy ezt tagado felvonulast!!!szozatokban nyiltan letagadnak ezt!!
  akkor is olyan nagyon megertoek lennetek-e mint most!!??
  OSZINTE VALASZT VAROK!!!!
  NEM VALAMI HUDEMAJDMIMEGMUTATJUKHOGY VALASZT!!!”
 • 2. pampus 2009. április 20. 17:20
  „Itt már a zsidókat körül sem metélik, ezt a népet annyira szopatják, hogy lekopik a fitymájuk!”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. április 20. 14:38
  „Ezennel kijelentem, hogy teljes mértékben tagadom a tuszik ellen 1994-ben elkövetett népirtás tényét. Ruandában mindig is békében éltek egymással hutuk és tuszik, soha nem volt köztük etnikai villongás, és előbbiek soha nem rendeztek szervezett irtóhadjáratot az utóbbiak ellen. Nos, most ellenem is eljárást indítanak? Vagy csak a zsidók sérelmére elkövetett népirtás tagadása büntetendő?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos korrupció a magyar vasútnál?

Évente 11 milliárd forint közpénz folyik ki korrupciós csatornákon a MÁV költségvetéséből -… Tovább olvasom