Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Elítélték az Orbán Viktort fenyegető férfit

Egy év próbaidőre felfüggesztve egy év börtönre ítélték azt a pásztói férfit, aki tavaly ősszel ittasan kétszer is betelefonált a Hír TV-be, és fenyegetésekkel követelte Orbán Viktor miniszterelnök távozását.

Egy év próbaidőre felfüggesztve egy év börtönre ítélte a Nógrád Megyei Bíróság pénteken azt a pásztói férfit, aki tavaly ősszel ittasan kétszer is betelefonált a Hír TV-be, és fenyegetésekkel követelte Orbán Viktor miniszterelnök távozását. A vádlott ezzel elkövette a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettét.

A 33 éves, büntetlenül előéletű, családfenntartó férfi elismerte a bűncselekményt, de mint vallomásából kiderült, elkeseredett volt, berúgott, nem emlékszik, mit mondta, arra sem, hányszor telefonált, és "nem tudja, honnan jutott eszébe ilyen hülyeség".

A férfi 2010 novemberében előbb azzal fenyegetőzött, hogy merénylet készül a miniszterelnök ellen, majd arra szólította fel Orbán Viktort, hogy vonuljon vissza családjával együtt Felcsútra, különben megöli őket. Bejelentését az "Ultra Baloldali Front", illetve másodszor az "Ultra Baloldali Kommunista Front" nevében tette meg.

A tárgyaláson azt mondta, a fenyegetésnek semmilyen realitása nem volt, "az ő agressziója pedig ki is merül abban, ha akkor földhöz vágja a sörösüveget", még verekedésbe sem keveredett soha.

Elkeseredettsége oka az volt, hogy egyre kevesebb pénzből kell eltartania a családját; a 20 éves devizahitelből még 17 év van hátra, az induló 43 ezer forintos havi törlesztés 73 ezer lett. Ő 100 ezer forintot keres, felesége gyesen van.

Amit tett, nagyon megbánta - mondta, hozzátéve: "ennél nagyobb őrültséget nem is csinálhattam volna."

A bíró, az ügyész és az ügyvéd egybehangzó véleménye szerint komolytalan fenyegetésről van szó, ezért a vádlott a lehető legenyhébb büntetést kapta.

Az ügyész kifejtette: egyértelműen bizonyított, hogy a férfi elkövette a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettét, amelyet a büntető törvénykönyv akkor is 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet, ha ártalmatlan, szervezettséget nem mutató, elkeseredettségből fakadó cselekményről van szó - mint ebben az esetben.

A körülmények miatt a törvényi minimum kiszabását sem ítélte indokoltnak, és az enyhítő szakasz alkalmazásával egy évi börtönbüntetés kiszabását javasolta, próbaidőre felfüggesztve.

A vádlott ügyvédje előzetes mentesítést is kért - ezzel a vádlott büntetlenné vált volna -, hogy ne zárják el őt az erkölcsi bizonyítványhoz kötött munkahelyektől, ezt azonban nem fogadta el a bíróság.

Az ítélet jogerős, a bíróság 163 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a vádlottat.

Olvasóink írták

 • 6. coment 2011. október 28. 23:46
  „Ezek után már a gondolatrendőrség jön...”
 • 5. pancser 2011. október 28. 17:10
  „Mit akartok? Kádár apánkra se lehetett mondani d.........n meg, elvitt a rendőr, Matyi nagypapánkra meg pláne nem, elvitt az ÁVH. Ki a példakép?”
 • 4. Losba 2011. október 28. 13:50
  „..psszt...”
 • 3. miracle 2011. október 28. 13:07
  „Azt a 4671 embert is elítélték, aki annak idején ugyanezt mondta csak Orbán helyett a Gyurcsány név szerepelt?”
 • 2. Madarász 2011. október 28. 12:34
  „Eddig is elég okot adtak a "bohóckormány" elnevezésre, de ez már a hab a tortán...

  Ugyanazt tették kicsiben, mint nagyban az emberekkel, tönkretették szerencsétlent! Ez egyszerűen felháborító!”
 • 1. thurvj97 2011. október 28. 12:19
  „Ez a magyar jogrend. Véleményszabadság sehol? A fél országot el lehetne ítélni ugyanezért. Én is szeretném, ha Orbán távozna. Akkor én is terrorista vagyok?(Orbán a porcelánbaba!!) Na ,ne röhögtessetek. Persze,ahol Balsai félék lehetnek Alkotmánybírók, minden lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A devizahitelesek 10-15 százaléka él majd a végtörlesztés lehetőségével

A kormányzati számítások szerint a devizahitelesek 10-15 százaléka él majd a végtörlesztés… Tovább olvasom