Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Elismeréseket vehettek át a hajléktalanok életét megmentő szervezetek

Hajléktalanok, és más rászorulók életét megmentő szervezetek vezetőinek adott át elismeréseket Soltész Miklós szociális államtitkár.
A rendkívüli hideg időjárás idején hajléktalanok, és más rászorulók életét megmentő szervezetek vezetőinek adott át elismeréseket Soltész Miklós szociális államtitkár szerdán Budapesten.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azoknak a munkáját ismerte el, akik a téli időszakban különösen sokat tettek a veszélyeztetettek megsegítésében.

Embereket mentő tevékenységéért elismerést kapott két debreceni, egy kecskeméti, egy nyíregyházi, egy gyulai és egy hódmezővásárhelyi szervezet.

Az elismertek között volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezete, amely évek óta részt vesz a hajléktalan emberek támogatásában, valamint ellátja a régió utcai szociális munka szolgálatainak összehangolását végző diszpécserszolgálati feladatokat is.

Az időszakos férőhelyeket és utcai szociális munkás szolgálatot is működtető debreceni Refomix Kht. idén számos rászoruló ember életét mentette meg, míg a város orvostudományi egyetemének különleges orvos csoportja azért kapott kitüntetést, mert tagjaik az elmúlt évek során a tanyavilágban élők kiszolgáltatottságán próbáltak meg segíteni, különösen a hideg téli időszakban, egyebek mellett élelmiszerszállítmányokkal.

A nyíregyházi Periféria egyesület tagjai a hideg januári és februári hetekben a nap 24 órájában segítették a fedélnélkülieket és a fűtetlen lakásban élőket.

A gyulai és a hódmezővásárhelyi kistérség szociális intézményei pedig évek óta működtetnek olyan programokat, illetve jelzőrendszert a téli időszakban, amelyek sikeresen járulnak hozzá a kihűléses halálesetek megelőzéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvont állampogárság: a szlovák államfőtől kér segítséget Lomnici

Ivan Gasparovic szlovák államfőhöz fordult Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és… Tovább olvasom