Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -3°C | 5°C Még több cikk.

Elismerés a külkapcsolatokért

Kiváló önkormányzati érdek-képviseleti munkájáért tűzzománc emlékplakettel tüntette ki a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Udvardi Imrénét, Nagycenk polgármesterét.
Emlékplakettet vehetett át a napokban Udvardi Imréné a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségében végzett munkájáért. Nagycenk polgármestere a TÖOSZ-ban a külkapcsolati ügyek tanácsnokaként tevékenykedik.

– Számos országgal tartunk fenn kapcsolatot, tanulmányozzuk egymás önkormányzatainak működését, és kutatjuk az együttműködési lehetőségeket – mondta el a polgármester. – Svájccal, Németországgal és Ausztriával például igazán jó kapcsolatot ápolunk.
Nagycenk uniós csatlakozásunk után tagja lett az Európai Unió önkormányzati chartájának. Ezt a címet minden tagállamból mindössze egy település tudhatja magáénak. – A charta tagjai gyakran szerveznek találkozót, melynek keretében pályázatokról egyeztetnek, illetve tanulmányozzák egymás nyelvét és kultúráját. Tavaly éppen Nagycenk adott otthont a találkozónak, idén pedig Franciaországba utaztunk. Megtiszteltetés számomra, hogy hazánkat és Nagycenket képviselhetem az unióban. A charta alapelve, hogy a fiataloknak minél nagyobb számban kell benne képviselni magukat. Szeretném, ha cserekapcsolatok útján a nagycenki fiatalok is eljuthatnának a társtelepülésekre, ezzel – a kialakuló jó kapcsolatokon kívül – fejleszthetnék nyelvtudásukat.
Udvardi Imréné lapunknak elmondta, nem indul az őszi választásokon, de képviselőként továbbra is szeretné segíteni a település munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi sétán Risztov Évával

Egy széles karimájú, fekete kalapot vásárolt Risztov Éva, amikor elkísértük szegedi sétáján: egykori… Tovább olvasom