Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Elindult a Széchenyi Staféta Kárpátaljáról

A kárpátaljai Csapról indult el csütörtökön kerékpárral a Széchenyi István nevét viselő iskolákat érintő emléktúrára Tokár Károly nyugdíjas aknaszlatinai sóbányász és sportember.
Aki a tervek szerint április 18-án érkezik meg útjának végállomására, a nagycenki Széchenyi-kastélyba.

A Katyó becenéven közismert Tokárt a csapi Széchenyi István Középiskola udvarán ünnepélyes keretek közt, a magyar himnusz hangjaival indították a több mint ezer kilométeres útjára. Az egykor Csernobilt is megjárt amatőr maratoni futó és kerékpáros olyan stafétabotot visz magával, amelyet a kárpátaljai magyar iskolák által feltűzött nemzetiszínű szalagok díszítenek.

Indulása előtt Tokár az MTI-nek elmondta, hogy határon túli magyarként kötelességének tekinti a magyar ügyek felkarolását, mint most is, amikor a legnagyobb magyar halála 150. évfordulójának a napján a Kárpát-medence egyik legkeletebbre található, Széchenyi nevét viselő magyar iskolájától kiindulva viszi a stafétát Nyugat-Magyarországra.

A kárpátaljai kerékpáros az Országos Széchenyi Kör által szervezett Széchenyi Staféta első magyarországi állomásán, Nyíregyházán pénteken átveszi a Partiumból érkező stafétabotot, majd útvonalának későbbi megállóin fogadja a Vajdaságból és a Felvidékről beérkező stafétákat, és azokkal együtt egymaga kerekezi végig az utat Nagycenkig. Útközben felkeresi a Széchenyiről elnevezett iskolákat, ahol egy-egy nemzetiszínű emlékszalagot tűznek a stafétabotjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb videó a Youtube-on: ezúttal az MSZP adatbázis kezeléséről

Az eltorzított hang azt magyarázza el, hogy az MSZP miképp használja a választói adatokat. Tovább olvasom