Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Elhatárolódtak

Az Újpest FC vezetői és játékosai szerint nem szabad az elmúlt napok tiltakozó megmozdulásain tapasztalt erőszakos cselekményeket sportszervezethez, konkrétan klubjukhoz kötni. Az FTC futballcsapatát működtető gazdasági társaság elhatárolódott minden jogsértést jelentő megmozdulástól.

labdarúgás Politika a pályán kívül

„ Az Újpest FC mint Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb labdarúgócsapata ezúton felhív mindenkit, aki a rendszerváltást követően kialakult legnagyobb társadalmi morális válsággal kapcsolatos tömegrendezvényeken felmerülő devianciát sportszervezetekhez, ezen belül futballcsapatunkhoz akarja kötni, hogy tartózkodjon minden ilyen jellegű megnyilvánulástól” – áll a klub honlapján olvasható közleményben. „Határozott és egyértelmű álláspontunk az, hogy az ilyen jellegű megnyilvánulások nem szolgálnak más célt, csak a valós problémákról történő figyelemelterelést. Mint minden tömegrendezvényen – így ismereteink szerint a budapesti Szabadság téren tartott rendezvényen is –, a társadalom igen széles köréből kerültek ki a résztvevők, így csapatunk szurkolói közül is, akik viszont ott nem azért jelentek meg, hogy az Újpest FC iránti szimpátiájukat fejezzék ki (hiszen arra megvan a lehetőségük minden hétvégén), hanem a jelenlegi kormányról és annak vezetőjéről alkottak véleményt.”
A közlemény szerzői kitérnek arra is, hogy az Újpest FC a Szlovákiával kapcsolatos események során is felemelte a szavát azért, hogy a politikai megnyilvánulások maradjanak a stadionon kívül.
„ Klubunk most is nyomatékosan arra szólít fel mindenkit, tartózkodjon attól, hogy a labdarúgást politikai eszközzé alakítsa – és politikai eszközként használja – akár úgy, hogy a pályán adjon hangot politikai véleményének, vagy akár úgy, hogy »kívülről« a Szabadság téren történteket olyan módon állítsa be, miszerint az nem volt más, csak egy futballhuligán-találkozó.”

Mindegy, kinek szurkolnak

Ináncsy Miklós, az FTC elnöke arra emlékeztetett, hogy az utóbbi napokban történt utcai törvénysértések során az elkövetők egy részéről mint ferencvárosi szurkolókról számolt be több médium.
„ Az FTC Labdarúgó Zrt. vezetése elhatárolódik minden jogsértő cselekménytől, függetlenül attól, hogy az elkövetők milyen csapatnak szurkolnak” – szerepel a klubvezető MTI-hez eljuttatott közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új segédlelkész a soproni reformátusoknál

A huszonhat esztendős Filotás Júlia személyében új segédlelkész érkezett a soproni református… Tovább olvasom