Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Elhantolva, lebetonozva találták meg a tavaly eltűnt nőt

A nő egy régi vitáját indult rendezni a tárnoki férfihoz, a vita hevében azonban a férfi egy vezetékdarabbal megfojtotta. A gyanúsítottat előzetesbe helyezték.
13.50 - Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság péntek délben a nőismerőse megölésével gyanúsított 45 éves tárnoki C. Zoltánt - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.

Koszta János tájékoztatása szerint a tárgyaláson a gyanúsított védője ötmillió forint óvadékot ajánlott fel, hogy védencét házi őrizetben helyezzék nyomkövető eszköz viselése mellett.

A bíróság a bűncselekmény súlyához képest egyrészt igen csekélynek minősítette a felajánlott összeget (melynek nagyságára egyébként sem tehetett volna javaslatot a védő), másrészt hangsúlyozta, hogy a nyomozati anyagban részletezettek miatt szóba sem kerülhet a házi őrizet - idézte a tárgyaláson elhangzottakat Koszta János.

Mint mondta, az egyelőre 30 napra előzetes letartóztatásba került C. Zoltán már a sértett 2007-es válása előtt szerelmi kapcsolatban állt a nővel. A kétgyermekes asszony szorgalmazta, hogy a szintén több gyermeket nevelő, házasságban élő C. Zoltán is váljon el, de erre nem került sor. Amikor tavaly április 15-én az asszony felkereste a férfit annak tárnoki házában, ugyanerről a témáról kezdtek el vitázni, majd veszekedés közben C. Zoltán egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt. A holttestre zsákokat húzott, majd az alagsori zöldségtárolóba vitte - idézte fel a nyomozás szerint történteket a bírósági szóvivő. A férfi ezután az aljzatbetont megbontotta, egy üreget ásott a földbe, ide rejtette a holttestet, majd visszabetonozta az aljzatot.

Innen került elő a holttest csütörtök este - mondta a bíróság szóvivője.

12.36 - A rendőrség egy 45 éves tárnoki férfit gyanúsít azzal, hogy tavaly áprilisban a településen megölt egy 36 éves nőt. C. Zoltán a holttestet saját háza pincéjében elásta és lebetonozta – közölte a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság (PMRFK) szóvivője pénteken az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a tárnoki nő és autója eltűnéséről volt férje 2013 májusában tett bejelentést az Érdi Rendőrkapitányságon. Az eltűnés körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálták, ám miután a nő maradványait csütörtökön megtalálták a gyanúsított ingatlanában, most már emberölés miatt folyik eljárás a férfi ellen.

A szóvivő hozzátette: a bejelentő elmondása szerint volt felesége 2013. április 14-én autójával ismeretlen helyre távozott. A járművet állampolgári bejelentés alapján a rendőrök idén január 22-én, egy tatabányai garázsban megtalálták.

Az adatgyűjtés során egyebek mellett kiderült, hogy a garázst az eltűnt nő ismerőse, C. Zoltán bérelte ki tavaly április 24-én. A 45 éves férfit a nyomozók ismét kihallgatták az eltűnéssel kapcsolatban. Vallomása közben a férfi többször ellentmondásokba keveredett, végül bevallotta: miután ismerőse 2013. április 14-én átment hozzá, veszekedni kezdtek, majd a vita hevében megölte.

Áldozata holttestét háza alagsorában rejtette el, a nő földi maradványait a nyomozók a férfi által megmutatott helyen csütörtökön meg is találták.

C. Zoltánt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését – mondta Beluzsárné Belicza Andrea.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője péntek reggel tájékoztatta az MTI-t a bűncselekményről. Közlése szerint a PMRFK "bravúros" nyomozását követően egy tárnoki családi ház pincéjében elhantolva és lebetonozva találták meg a nyomozók a tavaly tavasszal eltűnt nőt. Az eddigi adatok alapján a sértett azért kereste fel a gyanúsítottat annak tárnoki családi házában, hogy egy régóta húzódó vitájukat rendezzék. A vita azonban odáig fajult, hogy a férfi egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt. Ezután a holttestet a ház alagsori pincéjébe vitte, majd megbontva a betonaljzatot elásta, s az aljzatot újra lebetonozta – magyarázta az ügyészségi szóvivő.

Mivel fennáll a férfi szökésének veszélye, továbbá a bűntett kiemelkedő súlya és a kiszabható büntetés nagysága miatt a megyei főügyészség indítványozta C. Zoltán előzetes letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírájánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: Orbán Viktor minden magyar emberen átgázolt

A párt minden eszközzel harcol a paksi bővítés ügyében - mondta Szél Bernadett. Tovább olvasom