Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Elfogyott a nyugdíjasok fürdőbelépőjére szánt pályázati pénz

A nagy érdeklődés miatt szerdán kimerült a nyugdíjasok fürdőbelépésre jogosító pályázatának létszámkerete. A pályázatot az Erzsébet-program keretében hirdette meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.
Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője csütörtökön Salgótarjánban azt mondta, ha marad keret, megpróbálnak további lehetőséget adni a fürdőbelépőkre, de egyelőre a még érvényben lépő pályázatok ütemét követik.

Azt érzékeltetve, hogy mennyire várták az emberek ezt a lehetőséget, a szóvivő elmondta: december utolsó másfél hetében lehetett megnézni a kiírásokat, de csak január 2-ától nyíltak meg a pályázatok, és aznap reggel 6 órára már harminc fürdőbelépős pályázat érkezett be. A fürdőbelépőkre egyébként február 15-éig lehetett volna pályázni.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szerdán közleményben ismertette, hogy mintegy 15 ezer nyugdíjas jelentkezését várták a pályázatra. Az, hogy ezt ilyen hamar elérte a beadott igények száma, azt is igazolja, hogy találkoztak az alapítvány elképzelései és a pályázók igényei.

Nagy Anna a salgótarjáni sajtótájékoztatón ismertette: az Erzsébet-program keretén belül idén 62 pályázatra jelentkezhetnek gyerekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők. A programra 2014-ben 3,5 milliárd forintot biztosít a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

A gyerekeknek 58 féle - köztük több mint 20 új - Erzsébet-tábort hirdetnek. Az újdonságok között lesz a népi mesterségek tábora vagy a fogyatékkal élők többféle speciális sporttábora. Március 20-áig lehet jelentkezni a táborokba, és ezek mellett továbbra is megszervezik a tavaszi és őszi háromnapos kirándulásokat iskolai osztályoknak.

Továbbra is nyitottak a szociális üdülési pályázatok a nagycsaládosok, a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők számára - jelentkezési határidő február 28.

Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: 2011 végén bölcs döntést hozott a kormány, amikor a társadalmi és szociális gondoskodás körében olyan intézkedést vezetett be, amelynek első lépcsőjében 2012 januárjától megismerkedtünk az Erzsébet-utalvánnyal. A béren kívüli juttatások körét bővítette ezzel a kormány, és az Erzsébet-utalvány a szociális ellátás része is lett azzal, hogy a rendszeres szociális segély kifizetése részben ennek útján történt - mondta, hozzátéve: az erre épülő Erzsébet-program társadalmi problémákat old meg.

Balla Mihály (Fidesz) országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy az Erzsébet-program megmutatja az Orbán-kormány és a Gyurcsány-kormány észjárása közötti különbséget. A program megvalósítását az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó nyereség biztosítja. Ezt 2010-ig multinacionális cégek tették zsebre, ma pedig ezt a részt már szociális célokra fordítják egy nonprofit szervezeten keresztül - mondta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár nem tud Orbán egyeztetéséről

Lázár János nem tud arról, hogy Orbán Viktor bárkivel is beszélt volna arról, hogy egy újabb választási győzelem esetén milyen szerepe lenne a kabinetben. Tovább olvasom