Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Elfogyott a gyógyszer

Az elmúlt napokban több kezelésre jelentkező beteget küldtek haza a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház onkoradiológiai osztályáról azzal az indoklással, hogy elfogyott a gyógyszer.
– A hír sajnos igaz, s remélem, hogy néhány napon belül rendelkezésre állnak a kemoterápiához szükséges szerek – közölte kérdésünkre dr. Pintér Tamás osztályvezető főorvos, aki elmondta azt is, a hiány oka az, hogy az év első negyedében ötmillió forinttal lépték túl a tervezett gyógyszerkeretet.
Egyrészt azért, mivel tizenöt százalékkal több beteg jelentkezett az osztályon, mint tavaly ilyenkor. Másrészt azért, mivel hatvan százalékkal növekedett a kemoterápiás kezelések aránya. Mindez azzal függ össze, hogy a sugárkezelések beszűkülésével, akinél ez szakmailag indokolt, kemoterápiát alkalmaztak.
Kérdésünkre, hogy a betegek számának növekedése összefügg-e a rákos betegségek növekedésével, dr. Pintér Tamás nemmel válaszolt. Azt azonban nem titkolta, hogy a rendszeres szűrővizsgálatok beindításával egyre több embernél ismerik fel korai stádiumban a daganatot.
A szerkesztőségünkhöz forduló betegek kifogásolták, a kórház elzárkózott attól, hogy magánúton szerezzék be a szereket. Dr. Pintér Tamás erre azt mondta, ezek gyógyszertárban nem kaphatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépülni mindenáron

A fog- sé gasztronómiai turizmus mellett a szépségturizmus sem elhanyagolható megyénk határ menti… Tovább olvasom