Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 27. csütörtök - Gáspár

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Elfogták Luke Skywalkert - ˝A kormánynak fel kell oszlatnia a TEK-et!˝

Elfogták Luke Skywalkert - ˝A kormánynak fel kell oszlatnia a TEK-et!˝

Az LMP szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdai műegyetemi melléfogása után a kormánynak fel kellene oszlatnia a TEK-et

mti - 2012.09.12. 17:22
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
LMP kormánynak fel kell oszlatnia a TEK-et

Az LMP szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdai műegyetemi "melléfogása" után a kormánynak fel kellene oszlatnia a TEK-et, az egységre fordított forrásokat pedig a rendőrség fejlesztésére és áldozatvédelemre kell fordítani.

Dorosz Dávid, az Országgyűlés rendészeti bizottságának LMP-s tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: ismét "csúnyán melléfogott" a TEK, amikor szerdán nagy erőkkel vonult ki és elfogta a Budapesti Műszaki Egyetem "Luke Skywalkernek öltözött, játékpisztollyal felfegyverzett hallgatóját".

Az LMP szerint itt az idő, hogy az újabb "blamát" megelőzzék: a kormánynak fel kell oszlatnia a TEK-et, és az arra "feleslegesen elszórt" forrásokat az embereket megvédeni képes, a rendőröket anyagilag és erkölcsileg megbecsülő közösségi rendőrség felállítására kell fordítani.
Kiürítették szerda délelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet (BME), miután egy diák fürdőköpenyben beült az egyik előadásra, majd fegyvert - mint utóbb kiderült játékpisztolyt - tett ki a padra.

A fiatalembert elfogó TEK az eset kapcsán közölte: minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben.

Fidesz: a szocialisták átlépnték az ízléstelenség határát

A Fidesz szerint a szocialistáknak ma is sikerült átlépniük az ízléstelenség egy újabb határát - reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a Műegyetemen történtek kapcsán szerdán elhangzott szocialista kijelentésekre.

Az MSZP szerdán gratulált a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetőjének, amiért szerda délelőtt "jelentős összegeket nem kímélve a Budapesti Műszaki Egyetemen elfogták Luke Skywalkert". Lukács Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese Budapesten tartott sajtótájékoztatóján fogalmazott így, azt követően, hogy délelőtt kiürítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, miután egy fürdőköpenybe öltözött diák játékpisztolyt tett ki a padra az egyik előadáson. A szocialista képviselő azt mondta, Hajdu János, a TEK főigazgatója ezzel felülmúlta Hollywoodot, hiszen Luke Skywalker elfogása George Lucas rendezőnek is csak a Star Wars című film harmadik részében sikerült.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy súlyos felelőtlenség viccet csinálni az emberek biztonságából, elbizonytalanítani az embereket abban, hogy ha baj van, számíthatnak a rendőrség gyors és hatékony segítségére.

A történteket felidézve kifejtette: egy furcsa öltözetű diák fegyvernek látszó tárggyal bement egy tanterembe, ott riadalmat okozott, erre rendőrök és kommandósok kivonultak a helyszínre. Tették a dolgukat - mutatott rá Selmeczi Gabriella, aki szerint a pécsi lövöldözés után ez a minimum elvárható.

Ez miért baj, tisztelt szocialisták? - kérdezte a kormánypárti politikus, hozzátéve: ha nem mentek volna ki, most abból kreálnának politikai ügyet. Önök elfelejtették már, hogy milyen tragédiát okozott egy ámokfutó diák három éve a pécsi egyetemen? - kérdezte, kiemelve: a szocialisták soha semmiért nem vállaltak felelősséget, nekik nem számít az emberek biztonsága, csak a botránykeltés és a gúnyolódás.

"A különbség az, hogy míg Önökre nem számíthatnak a magyar emberek, a rendőrségre és a TEK-re igen" - zárul a kommüniké.

Jobbik: Hajdu Jánosnak távoznia kell a TEK éléről!

A Jobbik szerint Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője szerdai "műegyetemi akciójával" újabb bizonyítékát adta alkalmatlanságának, és távoznia kell a TEK éléről.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a TEK szerdai fiaskójával ismét bebizonyosodott, Orbán Viktor "egykori főtestőre" alkalmatlan vezetői feladata ellátására, az adófizetők pénzéből a TEK-nek juttatott tízmilliárdok pedig számolatlanul folynak el látszatfellépésekre.
Mint közölte, Hajdu János műegyetemi akciójával csak megerősítette pártját abban, hogy távoznia kell a Terrorelhárítási Központ éléről.

"A Jobbik Hajdu távozásáig is reméli, hogy a néhai Ostenburg-Moravek Gyulának írt levél után birodalmi rohamosztagosaival nem kívánja letartóztatni Luke Skywalkert, illetve a játékpisztoly elleni fellépés után nem a diákok puskázása miatt lesz a következő nagyszabású terrorelhárítási akciójuk" - zárul a kommüniké.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 24 hozzászólás
Moderálásra küldöm 24. gjozsi88 2012.09.14. 10:53

asvel
Nem értettelek félre, ugyanis arra a biztonság politikai szakértőre hivatkoztál, aki arra a törvényre utal, amit a TEK miatt hoztak!
Azon viszont jót röhögtünk, hogy a rendőrségnél jóval drágább TEK, a rendőrségi vakrepüléseknél nagyobbat is repül.
Te nem értettél meg!
Ugyanis én meg a TEK létrehozását kritizáltam.
Olvasd vissza a 16-ost újra!
Tudod amire úgy reagáltál, hogy a TEK-et riadóztatni kell.
A miértre nincs válasz!
Sőt te magad állítottad, hogy ezt korábban a rendőrség kezelte és oldotta meg, ......amihez hozzátettem, hogy a mostaninál jóval olcsóbban!

Moderálásra küldöm 23. asvel 2012.09.13. 23:21

22. gjozsi88 2012.09.13. 18:17

Félreértettél!
A példát nem a TEK létrehozása miatt írtam, hanem arra, hogy azért mert valaki jelmezben megy be valahová, attól még lehet veszélyes...

Moderálásra küldöm 22. gjozsi88 2012.09.13. 18:17

asvel
még annyit:
21!
A példád sem indokolja a TEK létrehozását......!
Ugyanis a példádat csupán előre titkosszolgálati eszközökkel lehetett volna megelőzni!
Ilyen szerv ma van Magyarországon.
Az áldozatok megszámolását bárki el tudja végezni.....!
Elhúzodó ...egyébként nagyon ritka túszszabadításra ott volt a rendőrség különleges alakulata.
Tudod amit a TEK kedvéért, a hűséges cimbora megjutalmazása céljából, szétvertek orbánék!

Moderálásra küldöm 21. asvel 2012.09.13. 18:10

14. miracle 2012.09.13. 14:31

2 hónappal ezelőtt, Denverben a Batman film vetítésén egy Batmannek öltözött személy 29 embert mészárolt le és 59-et sebesített meg. A nézők a sötétben azt hitték, hogy ez is a műsor része, ezért lehetett ennyi áldozat....

Moderálásra küldöm 20. gjozsi88 2012.09.13. 18:07

asvel
De ugye tudod, hogy a TEK-re vonatkozó törvényt azt a TEK létrehozása után hozták létre.
Azaz a törvény nem igazolja a TEK riadóztatásának szükségszerűségét!
Elötte, ahogy minden máskor......ahogy mondod....mindig a kevésbé sokba kerülő rendőrség ment ki és oldotta meg a problémát!
Ez nem indokolja a TEK létrehozását!

Moderálásra küldöm 19. asvel 2012.09.13. 17:59

16. gjozsi88 2012.09.13. 15:11
Én azért ennél a véleményednél értelmesebbnek tartalak.....
Tedd kicsit félre az Orbán fóbiádat, és javaslom nézd vissza a tegnap esti ATV-n sugárzott Egyenes Beszéd című műsort, ahol a meghívott biztonsági szakértő rendesen helyre tette Kálmán Olgát!
Kérdésedre a válasz, amit ő is adott, hogy miért is riadóztatták a TEK-et? Mert ezt írja elő a törvény...
Azt is elmondta, hogy ha bejelentés érkezik a rendőrséghez, hogy egy emberekkel zsúfolt terembe valaki fegyvert visz, akkor ők nem mérlegelhetnek, menni kell. Amúgy megmutatta a műsorvezetőnek a fegyver fényképét és Kálmán Olga is elsőre azt mondta hogy valódi...
Gondold végig, hogy az elmúlt években, mondjuk a mostani ellenzék ideje alatt is az akkori rendőrség például hány esetben vonult ki és ürített ki iskolákat névtelen betelefonálók miatt, pedig mindenki tudta, hogy a bombariadók diákcsínyek voltak, de ez a szabály, ezt kellett tenniük. Érdekes akkor nem szidtad az akkori vezetést...

Moderálásra küldöm 18. Losba 2012.09.13. 16:36

..nem feloszlatni kell őket, hanem kitenni gyalogosnak az utcákra , mint a többit, persze ugyanannyi fizetésért..mindgyárt felmondana mind..:))

Moderálásra küldöm 17. öszödiböszme 2012.09.13. 15:33

15. apokalipszis 2012.09.13. 14:39
Szóval r@tyi vagy. Na és, ne frusztráljon a helyzet. Azért hogy a törpét imádod kicsit meglepődök viszont 30 IQ alatt ez is természetes.

Moderálásra küldöm 16. gjozsi88 2012.09.13. 15:11

1120
Pont az a kérdés, hogy miért riadóztatták a TEK-et?
A bejelentést kezelő rendőr visszakérdezéssel nem tudta kiszűrni a helyzet komolyságát????
A mentőknél egy klinikai halál körüli káoszt képesek kezelni és távolból megkezdetik az újraélesztést, felmérik a körülményeket.
Mi okozott problémát a bejelentést kezelő rendőrnek?????
Mondjuk eszében sem jutott a körülmények után érdeklődni....?????
Nem itt kellene oktatni őket, jobb lenne a rendőr iskolában.
Valami itt nagyon büzlik a TEK körül.......mindig akkor akcióznak, ha a Zorbán bajban van!
Valami megmagyarázhatatlan dolog történik......
Figyelem elterelésnek rohadt jó, csak drága ez a TEK.

Moderálásra küldöm 15. apokalipszis 2012.09.13. 14:39

12.öszödiböszme 2012.09.13. 12:55

Imádom,nem tehetek ellene!!))) Teee böszme!))


24 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...