Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Elfogták Luke Skywalkert - ˝A kormánynak fel kell oszlatnia a TEK-et!˝

Az LMP szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdai műegyetemi melléfogása után a kormánynak fel kellene oszlatnia a TEK-et
LMP kormánynak fel kell oszlatnia a TEK-et

Az LMP szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdai műegyetemi "melléfogása" után a kormánynak fel kellene oszlatnia a TEK-et, az egységre fordított forrásokat pedig a rendőrség fejlesztésére és áldozatvédelemre kell fordítani.

Dorosz Dávid, az Országgyűlés rendészeti bizottságának LMP-s tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: ismét "csúnyán melléfogott" a TEK, amikor szerdán nagy erőkkel vonult ki és elfogta a Budapesti Műszaki Egyetem "Luke Skywalkernek öltözött, játékpisztollyal felfegyverzett hallgatóját".

Az LMP szerint itt az idő, hogy az újabb "blamát" megelőzzék: a kormánynak fel kell oszlatnia a TEK-et, és az arra "feleslegesen elszórt" forrásokat az embereket megvédeni képes, a rendőröket anyagilag és erkölcsileg megbecsülő közösségi rendőrség felállítására kell fordítani.
Kiürítették szerda délelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet (BME), miután egy diák fürdőköpenyben beült az egyik előadásra, majd fegyvert - mint utóbb kiderült játékpisztolyt - tett ki a padra.

A fiatalembert elfogó TEK az eset kapcsán közölte: minden bejelentést komolyan vesz, nincs lehetősége és ideje mérlegelni olyan esetekben, amikor emberéletek lehetnek veszélyben.

Fidesz: a szocialisták átlépnték az ízléstelenség határát

A Fidesz szerint a szocialistáknak ma is sikerült átlépniük az ízléstelenség egy újabb határát - reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a Műegyetemen történtek kapcsán szerdán elhangzott szocialista kijelentésekre.

Az MSZP szerdán gratulált a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetőjének, amiért szerda délelőtt "jelentős összegeket nem kímélve a Budapesti Műszaki Egyetemen elfogták Luke Skywalkert". Lukács Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese Budapesten tartott sajtótájékoztatóján fogalmazott így, azt követően, hogy délelőtt kiürítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, miután egy fürdőköpenybe öltözött diák játékpisztolyt tett ki a padra az egyik előadáson. A szocialista képviselő azt mondta, Hajdu János, a TEK főigazgatója ezzel felülmúlta Hollywoodot, hiszen Luke Skywalker elfogása George Lucas rendezőnek is csak a Star Wars című film harmadik részében sikerült.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy súlyos felelőtlenség viccet csinálni az emberek biztonságából, elbizonytalanítani az embereket abban, hogy ha baj van, számíthatnak a rendőrség gyors és hatékony segítségére.

A történteket felidézve kifejtette: egy furcsa öltözetű diák fegyvernek látszó tárggyal bement egy tanterembe, ott riadalmat okozott, erre rendőrök és kommandósok kivonultak a helyszínre. Tették a dolgukat - mutatott rá Selmeczi Gabriella, aki szerint a pécsi lövöldözés után ez a minimum elvárható.

Ez miért baj, tisztelt szocialisták? - kérdezte a kormánypárti politikus, hozzátéve: ha nem mentek volna ki, most abból kreálnának politikai ügyet. Önök elfelejtették már, hogy milyen tragédiát okozott egy ámokfutó diák három éve a pécsi egyetemen? - kérdezte, kiemelve: a szocialisták soha semmiért nem vállaltak felelősséget, nekik nem számít az emberek biztonsága, csak a botránykeltés és a gúnyolódás.

"A különbség az, hogy míg Önökre nem számíthatnak a magyar emberek, a rendőrségre és a TEK-re igen" - zárul a kommüniké.

Jobbik: Hajdu Jánosnak távoznia kell a TEK éléről!

A Jobbik szerint Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője szerdai "műegyetemi akciójával" újabb bizonyítékát adta alkalmatlanságának, és távoznia kell a TEK éléről.

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a TEK szerdai fiaskójával ismét bebizonyosodott, Orbán Viktor "egykori főtestőre" alkalmatlan vezetői feladata ellátására, az adófizetők pénzéből a TEK-nek juttatott tízmilliárdok pedig számolatlanul folynak el látszatfellépésekre.
Mint közölte, Hajdu János műegyetemi akciójával csak megerősítette pártját abban, hogy távoznia kell a Terrorelhárítási Központ éléről.

"A Jobbik Hajdu távozásáig is reméli, hogy a néhai Ostenburg-Moravek Gyulának írt levél után birodalmi rohamosztagosaival nem kívánja letartóztatni Luke Skywalkert, illetve a játékpisztoly elleni fellépés után nem a diákok puskázása miatt lesz a következő nagyszabású terrorelhárítási akciójuk" - zárul a kommüniké.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. gjozsi88 2012. szeptember 14. 10:53
  „asvel
  Nem értettelek félre, ugyanis arra a biztonság politikai szakértőre hivatkoztál, aki arra a törvényre utal, amit a TEK miatt hoztak!
  Azon viszont jót röhögtünk, hogy a rendőrségnél jóval drágább TEK, a rendőrségi vakrepüléseknél nagyobbat is repül.
  Te nem értettél meg!
  Ugyanis én meg a TEK létrehozását kritizáltam.
  Olvasd vissza a 16-ost újra!
  Tudod amire úgy reagáltál, hogy a TEK-et riadóztatni kell.
  A miértre nincs válasz!
  Sőt te magad állítottad, hogy ezt korábban a rendőrség kezelte és oldotta meg, ......amihez hozzátettem, hogy a mostaninál jóval olcsóbban!”
 • 23. asvel 2012. szeptember 13. 23:21
  „22. gjozsi88 2012.09.13. 18:17

  Félreértettél!
  A példát nem a TEK létrehozása miatt írtam, hanem arra, hogy azért mert valaki jelmezben megy be valahová, attól még lehet veszélyes...”
 • 22. gjozsi88 2012. szeptember 13. 18:17
  „asvel
  még annyit:
  21!
  A példád sem indokolja a TEK létrehozását......!
  Ugyanis a példádat csupán előre titkosszolgálati eszközökkel lehetett volna megelőzni!
  Ilyen szerv ma van Magyarországon.
  Az áldozatok megszámolását bárki el tudja végezni.....!
  Elhúzodó ...egyébként nagyon ritka túszszabadításra ott volt a rendőrség különleges alakulata.
  Tudod amit a TEK kedvéért, a hűséges cimbora megjutalmazása céljából, szétvertek orbánék!”
 • 21. asvel 2012. szeptember 13. 18:10
  „14. miracle 2012.09.13. 14:31

  2 hónappal ezelőtt, Denverben a Batman film vetítésén egy Batmannek öltözött személy 29 embert mészárolt le és 59-et sebesített meg. A nézők a sötétben azt hitték, hogy ez is a műsor része, ezért lehetett ennyi áldozat....”
 • 20. gjozsi88 2012. szeptember 13. 18:07
  „asvel
  De ugye tudod, hogy a TEK-re vonatkozó törvényt azt a TEK létrehozása után hozták létre.
  Azaz a törvény nem igazolja a TEK riadóztatásának szükségszerűségét!
  Elötte, ahogy minden máskor......ahogy mondod....mindig a kevésbé sokba kerülő rendőrség ment ki és oldotta meg a problémát!
  Ez nem indokolja a TEK létrehozását!”
 • 19. asvel 2012. szeptember 13. 17:59
  „16. gjozsi88 2012.09.13. 15:11
  Én azért ennél a véleményednél értelmesebbnek tartalak.....
  Tedd kicsit félre az Orbán fóbiádat, és javaslom nézd vissza a tegnap esti ATV-n sugárzott Egyenes Beszéd című műsort, ahol a meghívott biztonsági szakértő rendesen helyre tette Kálmán Olgát!
  Kérdésedre a válasz, amit ő is adott, hogy miért is riadóztatták a TEK-et? Mert ezt írja elő a törvény...
  Azt is elmondta, hogy ha bejelentés érkezik a rendőrséghez, hogy egy emberekkel zsúfolt terembe valaki fegyvert visz, akkor ők nem mérlegelhetnek, menni kell. Amúgy megmutatta a műsorvezetőnek a fegyver fényképét és Kálmán Olga is elsőre azt mondta hogy valódi...
  Gondold végig, hogy az elmúlt években, mondjuk a mostani ellenzék ideje alatt is az akkori rendőrség például hány esetben vonult ki és ürített ki iskolákat névtelen betelefonálók miatt, pedig mindenki tudta, hogy a bombariadók diákcsínyek voltak, de ez a szabály, ezt kellett tenniük. Érdekes akkor nem szidtad az akkori vezetést...”
 • 18. Losba 2012. szeptember 13. 16:36
  „..nem feloszlatni kell őket, hanem kitenni gyalogosnak az utcákra , mint a többit, persze ugyanannyi fizetésért..mindgyárt felmondana mind..:))”
 • 17. öszödiböszme 2012. szeptember 13. 15:33
  „15. apokalipszis 2012.09.13. 14:39
  Szóval r@tyi vagy. Na és, ne frusztráljon a helyzet. Azért hogy a törpét imádod kicsit meglepődök viszont 30 IQ alatt ez is természetes.”
 • 16. gjozsi88 2012. szeptember 13. 15:11
  „1120
  Pont az a kérdés, hogy miért riadóztatták a TEK-et?
  A bejelentést kezelő rendőr visszakérdezéssel nem tudta kiszűrni a helyzet komolyságát????
  A mentőknél egy klinikai halál körüli káoszt képesek kezelni és távolból megkezdetik az újraélesztést, felmérik a körülményeket.
  Mi okozott problémát a bejelentést kezelő rendőrnek?????
  Mondjuk eszében sem jutott a körülmények után érdeklődni....?????
  Nem itt kellene oktatni őket, jobb lenne a rendőr iskolában.
  Valami itt nagyon büzlik a TEK körül.......mindig akkor akcióznak, ha a Zorbán bajban van!
  Valami megmagyarázhatatlan dolog történik......
  Figyelem elterelésnek rohadt jó, csak drága ez a TEK.”
 • 15. apokalipszis 2012. szeptember 13. 14:39
  „12.öszödiböszme 2012.09.13. 12:55

  Imádom,nem tehetek ellene!!))) Teee böszme!))”
 • 14. miracle 2012. szeptember 13. 14:31
  „asvel
  A kettőnek semmi köze egymáshoz. Nem lehet minden hülyeségre ugrani. A bejelentést vevőnek meg kellett volna annyira bizonyosodnia a dologról, amennyire ez elvárható lett volna az adott helyzetben. (Hogy néz ki az illető? Mint Luke Skywalker. Mit csinál a többi 100 ember, sikoltozik? Nem, ülnek és hallgatják az előadást, a közelben ülök röhögcsélnek a játékpisztolyon. Értem, akkor mégsem küldünk senkit, viszhall)”
 • 13. cabardini 2012. szeptember 13. 13:47
  „Nem a TEK-en röhög Európa. Rajtunk, magyarokon röhög... Mert ilyenek vagyunk. Van egy Luke, fegyvernek látszó tárggyal. Van egy Terrorelhárítási csoport. Csak én nem értem, mit kell ezen túlspirázni? Azért vannak, hogy ha egy idióta ámokfutó feltűnik, elkapják és elvigyék. Miért nem lehet egyszerűen örülni annak, hogy hál´ Istennek, nem lett baj belőle??? Ezért röhög rajtunk Európa! Nincs még egy olyan rosszmájú, egymásra mutogató nép, mint mi. Csak gratulálni tudok mindannyiunknak...”
 • 12. öszödiböszme 2012. szeptember 13. 12:55
  „11. apokalipszis 2012.09.13. 11:48
  Orvosi eset. Valóban. A te szellemi szintedre biztos. Hun Solo tényleg félelmetes. Ha kitudnál bújni sekélyes orbán imádatodból és olvasnál. Tudom nehéz. A törpe tek-nőc kommandóján röhög Európa.”
 • 11. apokalipszis 2012. szeptember 13. 11:48
  „Az eszetekhez mérem írásaitok ezért csak nevetek.))
  Ez nem rendőri eset ez inkább orvosi.
  Ha véletlenül lett volna egy lövöldözés netán ahova ép a gyereked jár sebesültekkel,halálos áldozattal és a TEK nem vonul ki a bejelentésre mondván biztos csak egy jedibohóc és a fegyver is csak játék ,na akkor mit szóltatok volna??
  Megmondom!U.azt ,mint most. Merazorbán,merafidesz.))) Dúbiztidiót.)”
 • 10. öszödiböszme 2012. szeptember 13. 10:50
  „Tényleg szép volt tek-nőc kommandó! a felcsúti törpe viktátor most biztos feszít a sötét serege sikere láttán.”
 • 9. load 2012. szeptember 12. 23:23
  „Amikor Miss Selmecziki ezt mondta: "Négy középkorú férfi összeköltözik egy sátorba a belváros közepén - ez nem hangzik túl izgalmasan. Talán nem kellene ekkora ügyet csinálni egy egyhetes tisztítókúrából" ő is jócskán átlendítette csinos topánkáit azon a bizonyos jóizlés beli határon.
  Nem szeretem, ha a görény tart előadást az illat mibenlétéről.”
 • 8. asvel 2012. szeptember 12. 22:14
  „7. miracle 2012.09.12. 21:52

  Kérdezd meg a Pécsi Egyetemi lövöldözés áldozatainak családtagjait, hogy ők is olyan jól mulatnak ezen mint te....”
 • 7. miracle 2012. szeptember 12. 21:52
  „1120
  Érdekes régebben még sem volt ennyi röhögnivaló ilyen téren.”
 • 6. 1120 2012. szeptember 12. 21:34
  „A Jobbik meg az MSZP kezet foghatnak. Nem könnyű eldönteni, hogy melyik párt megnyilvánulása volt a tahóbb...
  Természetesen mind a ketten tudják jól, hogy ha a TEK-et riadóztatják, akkor ők nem mérlegelhetnek - egyszerűen menniük kell!
  Ők tudják...de az emberek nem kevés része ezt nem tudja...”
 • 5. embertelen 2012. szeptember 12. 21:31
  „Kedves Gabika, az izléstelenség az, amikor a főnököd, Orbán Viktor nap, mint nap hazudik! Ha nem vetted volna észre, az ellenzék csak viccet csinált az Orbán által létrehozott TEK túlkapásaiból.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhokat gázolt a vonat Újfehértónál: 30 állat pusztult el

Juhokat gázolt el a Debrecenből Nyíregyháza felé közlekedő tehervonat csütörtök délelőtt Újfehértó… Tovább olvasom