Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Elfogták az újszegedi utcai rablókat

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a tegnapi nap folyamán őrizetbe vették azokat fiatalokat, akik az elmúlt héten Újszegeden több alaklommal is nőket támadtak meg zsákmányszerzés reményében.
Május 3-5. között három alkalommal kaptunk bejelentést, amely szerint egy társaság táskákat, készpénzt, személyes iratokat, és egyéb értékeket rabol utcán sétáló nőktől.

A rendelkezésre álló adatok szerint a négy 15 és 17 év közötti fiatal egy baráti társaságból szerveződött alakalmi társulás tagjaiként hol ketten, hol hárman indultak a városrész utcáin „portyázni." Első alkalommal május 5-én az esti órákban, a Szőri utcában egy fiatal lányt néztek ki maguknak, akit miután lefogtak, bántalmaztak. Ezt követően a két lány és fiú társuk a helyszínről a sértett táskájával együtt elmenekült.

Másnap egy, a Töltés utcán sétáló idős asszony volt az áldozat, akinek kezéből kikapták táskáját. Ezen alkalommal a két lánynak egy másik fiú segített a rablás elkövetésében.

Szombaton esete 9 óra után a Ligetből érkezett a rendőrség ügyeletére egy segélykérő hívás, mely szerint két fiatal, egy lány és egy fiú egy sétáló nőt támadott meg. Az asszony száját befogták, majd miután megfenyegették, táskájával elmenekültek.

Mind a három esettel kapcsolatban megindult az eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettesek ellen, rablás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja alapján. Az esetekkel kapcsolatban végzett adatgyűjtés, tanúkutatás rövidesen eredményre vezetett, és az egyik elkövetőt kollégáink azonosították. Majd az elmúlt napok eseményeit rekonstruálva a rablások elkövetéseivel megalapozottan gyanúsítható többi személy is a rendőrség látókörébe került. Ügyükben őrizetbe vételük mellett folyik az eljárás.

A sértettektől eltulajdonított értékek részben megkerültek, ám a gyanúsítottak elmondása alapján az okmányokat és táskákat eldobták, az elvett készpénzt pedig elköltötték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen ülne Mercibe, de fejleszteni kell

A legtöbb embernek csapás, ha megszűnik a munkahelye, Németh István annak köszönheti szerencséjét, azaz hát annak a szerencsének maga volt a kovácsa. Nehézgépkezelőből vált aranykoszorús gazdává, lett az év biogazdája. Tovább olvasom