Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Elfogták a postarablás gyanúsítottját

A vas megyei rendőrök elfogták azt a kemenesszentpéteri férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő rabolta ki szerda délután a Vas megyei Uraiújfaluban lévő postát. A rendőrség kezdeményezte az elkövető előzetes letartóztatását.

A jelenlegi adatok alapján a munkaviszonnyal rendelkező férfi, előző nap
vásárolt egy gázriasztó-pisztolyt azzal a szándékkal, hogy bűncselekményt hajtson vele végre. Elmondása szerint négy Vas megyei helyszínt nézett meg, majd ezután döntött az uraiujfalui kisposta mellett, mivel jól megközelíthető és azon a napon csak egy alkalmazott dolgozott ott.

Bement a hivatalba, vett egy telefonkártyát, majd elővette a kabátja alatt rejtegetett gázriasztó-pisztolyt és pénz átadását követelte az ott tartózkodó hölgytől, aki ezt teljesítette. Közben váratlanul betért egy kézbesítő is, őrá is ráfogta a pisztolyt, majd az épület előtt, járó motorral álló Deawoo-val elmenekült. Ezután a postai alkalmazott értesítette a sárvári rendőrséget.

Elfogták a postarablót

A rendőrök miután kiérkeztek a helyszínre, a környéket lezárták, a főkapitány pedig megyei körözési akciót rendelt el a tettes kézre kerítése
érdekében. A nagy erőkkel meginduló felderítés és adatgyűjtés során például sikerült egy traktoros szemtanút is meghallgatniuk a nyomozóknak, aki felfigyelt a menekülő személygépkocsira, valamint egy másik szemtanú használható rendszámtöredékkel is tudott szolgálni, így a lakosság segítségével már jó támpontot kaptak a kollégák a későbbi elfogáshoz. Több rendőrautó is tartott a Veszprém megyei kis településre, a megyehatáron lévő Kemensszentpéterre, ahol a feltételezett elkövető lakott. Végül nem a lakásán, hanem a szemközt lévő italboltban ütöttek rajta a rendőrök, majd az ittas férfit átkísérték lakásába, ahol megmutatta, hova rejtette el a pénzt, az elkövetéshez használt eszközt, és a garázsban ott állt a szemtanúk által megfigyelt személygépkocsi is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya kezdeményezte – a korábban már vagyon elleni bűncselekmények miatt látókörbe került férfi – előzetes letartóztatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől nincs MDF-frakció

A frakció valamennyi képviselőjének bizottsági tagsága is megszűnik. Keresik a tizediket. Tovább olvasom