Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Elfogták a kispesti bankrablás harmadik gyanúsítottját

A rendőrség vasárnap este elfogta a kispesti bankrablás harmadik gyanúsítottját. Az ügy részleteiről a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

A rendőrség elfogta a kispesti bankrablás harmadik gyanúsítottját. Az ügy részleteiről a rendőrség későbbre ígért  tájékoztatást.  


Korábban:

Hárman követték el a pénteki kispesti bankrablást; a rendőrség hajtóvadászatot indított, hogy elfogja a még menekülő bűnözőt - mondta Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány vasárnap, a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

A tűzpárbajban lelőtt egyik rablón és a kirabolt pénzintézet közelében elfogott férfin kívül a rendőrség azt a harmadik feltételezett elkövetőt keresi, aki miatt péntek este lezárták a XIX. kerületi Szigligeti utca egyik lakótömbjét - tette hozzá a főkapitány. A lezárt épületbe, amelyet a Terrorelhárítási Központ munkatársai fésültek át, éjjel fél kettőkor engedték vissza az embereket.

Miután kiderült, hogy a harmadik elkövető nem a házba menekült be, a rendőrség kiterjedt hajtóvadászatot indított kézre kerítésére - mondta Tóth Tamás. A főkapitány közlése szerint a tettesek összesen 2,8 millió forintot zsákmányoltak a bankból, amelyet egyébként egy évvel ezelőtt feltehetően ugyanez az elkövetői kör fosztott ki, akkor 9 millió forinttal távoztak a pénzintézetből.

A múlt pénteki rablásnál az úgynevezett néma riasztó és állampolgári bejelentés alapján érkeztek a rendőrök a bankhoz, majd a közelben elfogták az egyik elkövetőt, akinél maroklőfegyvert találtak; egy másik rablót, akinél sorozatlövő volt, tűzpárbajban lőttek le a rendőrök - mondta Tóth Tamás. Fülöp Valter, a főkapitány bűnügyi helyettese hangsúlyozta: a rendőrök jogosan használták a fegyverüket, ez már a vizsgálat első szakaszában biztosan állítható, hiszen a rabló rájuk lőtt. A bűnügyi helyettes a nyomozás érdekeire hivatkozva több információt nem árult el a harmadik elkövetőről.

Olvasóink írták

 • 6. zsukov 2010. november 29. 15:55
  „MEGINT MI TARTJUK RL ????”
 • 5. igazszó 2010. november 29. 11:26
  „Rendőrség, ügyészség szavahihetősége, nyomozása, összefonódása...hagy kivánnivalót! Most jutalomosztás van a rendőröknek, aztán pár hónap - év- évek múlva kiderül, mégsem az a megtalált személy, lehet, hogy nem is voltak hároman, csak egy, és kiderülhet az is, hogy nem is akárki volt !!!!”
 • 4. senkialadár 2010. november 29. 09:52
  „csak szóra bírták az elfogott rablót,gondolom én ígértek neki 15 helyett csak 10 évet”
 • 3. annobon 2010. november 29. 08:41
  „Hál´ istennek, hogy elfogták! Mert ha nem sikerült volna, ismét óriási blama lett volna egy "ártatlan" társasház többórás átfésülése...”
 • 2. Fürgeszarvas 2010. november 29. 07:21
  „1. Mankapunka 2010.11.28. 16:38
  " még a Facebook-on is rajta van,és BKV-val menekültel a helyszínről."
  Biztosan siettek az állampolársági eskü letételére ! Esetleg a magyar igazolványért !

  --------------------------------------------------------------------------------”
 • 1. Mankapunka 2010. november 28. 16:38
  „3. még a Facebook-on is rajta van,és BKV-val menekültel a helyszínről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a ˝tolvaj kormány˝ ellopja a fiatalok jövőjét

Az MSZP szerint a "tolvaj kormány" a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások "lenyúlásával" és a… Tovább olvasom