Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Elfogták a gyáli lány gyilkosát

A rendőrség elfogta a péntek reggeli gyáli gyilkosság feltételezett tettesét, a lány volt barátját.

Elfogták a péntek reggeli gyáli gyilkosság feltételezett tettesét, a lány volt barátját - jelentették be budapesti sajtótájékoztatójukon a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői szombaton.

A 21 éves Z. Dávid beismerte, hogy ő lőtte agyon az iskolába tartó - budapesti állandó lakcímre bejelentett, fővárosi iskolába járó, de Gyálon lakó - 16 éves D. Bernadettet. A gyanúsítottat őrizetbe vették.
Péntek reggel fél nyolckor járókelők tettek bejelentést arról a dabasi rendőrkapitányságra, hogy egy fiatal lány holtteste hever Gyál egyik utcájában.

Ármós Sándor Pest megyei rendőr-főkapitány elmondta: D. Bernadett reggel a buszmegálló felé tartott, hogy iskolába menjen. Z. Dávid várta, és arra készült, hogy az erdőben megöli őt. Mivel nem tudta rávenni a lányt arra, hogy menjenek az erdőn keresztül, az úton sétáltak tovább, majd Z. Dávid egy lépéssel lemaradt a lánytól, és rálőtt.

Az első lövés nem volt halálos, de a lány földre került, és segítségért kiáltott. Ettől az elkövető megijedt, és azért, hogy elhallgatassa a lányt, nyolcszor fejbe ütötte a pisztollyal, amitől D. Bernadett elvesztette eszméletét. Eközben Z. Dávid ismét tűzkész állapotba hozta a pisztolyt, és közvetlen közelről halántékon lőtte a lányt - közölte Ármós Sándor, hozzátéve: a fegyver nem sorozatlövő, tehát időbe telt, hogy ismét lövést lehessen leadni vele.

A fiú azt vallotta, hogy már májusi szakításukkor elhatározta, megöli a lányt, és azóta tervezte a gyilkosságot. Az interneten felkutatta a fekete lőpor készítésének módját, házuk pincéjében lőpor előállításával kísérletezett (erre a célra szerzett egy turmixgépet, amelyben a szükséges anyagokat őrölte), és lőterekre járt gyakorolni, hogy tesztelje a lőport.
Ármós Sándor azt mondta, hogy a volt barát gyorsan akart végezni a lánnyal, "semmiképpen nem akart neki szenvedést okozni".

Z. Dávid októberben vásárolt legálisan egy pisztolyt, amely korhű másolata egy, a XIX. században Olaszországban használatos forgótáras, ólomgolyó kilövésére alkalmas fegyvernek. A pisztolyhoz nem árultak csappantyút, amely nélkül nem lehet lövést leadni. Ugyanakkor Szlovákiában legálisan hozzájuthatott a csappantyúhoz, és Révkomáromban gyári feketelőport is tudott venni - mondta a főkapitány.

Papp Péter, a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója a sajtótájékoztatón kivégzésnek nevezte a gyilkosságot. Elmondta azt is, a fiú először arra készült, hogy felrobbantja a lányt, de azt nem tudta kivitelezni, ezért döntött a pisztoly mellett.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Imcsi 2009. december 21. 21:48
  „27. AHA: "Egy 16 éves gyerekért bizony még a szülők felelősek."
  Részben igazad van, de azt elvárni, hogy reggel iskolába kísérjék, elképzelhetetlen! Már ennél fiatalabb korban is!”
 • 31. czindi 2009. december 21. 11:07
  „A legtöbb hozzászólóval egyetértek, én már régen leírtam: politikai bűnök miatt elítélteket kivéve : KÉNYSZERMUNKA. Teljesítménye alapján kaphat enni, inni, fizethet tandíjat és tanulhat, nézhet TV-t ha megfizeti - miután keresményéből levonják a villany,.fűtés,-és egyéb eltartási költségeket. Halálbüntetés tényleg csak abszolut bizonyítható esetben. ( bár a fentiek - szerintem - nagyobb büntik, mint a megváltó halál...) A jelen eset: Valóban hogy nem tűnt föl a szülőknek, hogy gyermekük mire készül? Az ő helyük is ott van a vádlottak padján...Őszinte részvétem a leány szüleinek, és ne bántsuk őket! Az én időmben - 60-as évek - is nem kevesen voltak olyan lányok, akik már 12-14 évesen szexuális életet éltek, jónéhányat ismerek közülük, ma már tisztes családanyák sőt nagymamák.
  A mosdatás már megindult: lehet elmebeteg, stb. NEM: EZ EGY GYILKOS, AKIT NEM SZABAD TOVÁBB EMBEREK KÖZÉ ENGEDNI!!!!”
 • 30. Goldmund 2009. december 21. 09:44
  „Engem az lepett meg, hogy senki sem járt arra.
  A lány reggel iskolába ment a Bp.-re menő buszhoz, tehát fél 7 - 7 óra között történhetett a gyilkosság. Ahhoz a buszhoz pedig gondolom sokan mentek ki. Az agglomerációból rengetegen járnak be munkába, iskolába Bp.-re.
  A lány szülein kívül engem a gyilkos szülei is érdekelnének. Hogy nevelték a kedves fiacskájukat, hogy 21 évesen már hidegvérű gyilkos? Nem tudom, együtt lakott-e a gyilkos szüleivel, de ha igen, akkor az előkészületek is szemet szúrhattak volna.”
 • 29. Túrabakancs 2009. december 20. 17:03
  „kovacsgeri! /19/
  Nem hibáztattam a lány szüleit az írásomban, csupán megjegyeztem egy nem természetes dolgot, amiben vala-
  milyen szinten a szülők is hibáztathatók, de nem kimondottan
  a gyilkossággal összefüggésben. Bár utólag belegondolva el-
  kerülhető lett volna ez az egész.”
 • 28. rob 2009. december 20. 17:00
  „Hasonlóan kellene bánni az ilyenekkel mint Kínában. <moderálva>”
 • 27. AHA 2009. december 20. 13:56
  „Egy 16 éves gyerekért bizony még a szülők felelősek.”
 • 26. drdoc 2009. december 20. 12:13
  „Ilyenkor elsőnek nekem is a halálbüntetés visszaállítása tűnik a legjobb ötletnek. Megérdemelné, állítólag hónapokon keresztül készült rá. Valóban elmebeteg! De kötél!
  Azonban a sok visszaélési lehetőség, rossz bizonyíték kezelés miatt, számos lenne a téves végrehajtás... sajnos.
  Azonban tettenérésnél, önkéntes beismerésnél (bár, ha a halálbüntetés törvénybe iktatott lenne, ez az idegbeteg sem jelentkezett volna!) tartanám csak alkalmazhatónak.

  Hát ez szörnyű!”
 • 25. MTT 2009. december 20. 08:23
  „Majd ráfogják a fiúra, hogy elmebeteg, aztán ennyi.”
 • 24. Rozi-Néni 2009. december 20. 01:27
  „....Könyörgöm akasszuk fel...... örökké érvényes idézet a Valahol Európában című filmből.”
 • 23. licern 2009. december 20. 00:40
  „Tényleges életfogytiglan tartó szabadságvesztés; vagy kóros elmeállapot miatt nem büntethető, és akkor kényszergyógykezelés. A hatályos Btk. alapján elképzelhetetlen, hogy más bírói ítélet szülessen ezek után..............”
 • 22. zsukov 2009. december 19. 18:30
  „Ezek még a halált se érdemlik dolgozzanak érte !”
 • 21. VVclaudia 2009. december 19. 18:05
  „Tényleg, miért is nincs halálbüntetés??”
 • 20. Truder 2009. december 19. 16:51
  „Valóban nem a szülők a hibásak, de el kell ismerni, hogy igazság van abban, amit Túrabakancs megjegyzett..”
 • 19. kovacsgeri 2009. december 19. 16:32
  „#18 nem hiszem, hogy a szülőket kell hibáztatni egy ilyen tragédia után
  Egy ilyen embert pedig, aki az utóbbi fél évét a gyilkosság megtervezésének szentelte, nem szabad soha többet a társadalomba visszaengedni.”
 • 18. Túrabakancs 2009. december 19. 15:57
  „Sajnos ott tart ez az ország, hogy ha történik egy ilyen bűncselekmény, akkor a mindennapos hasonló esetek végett már lassan fel sem emeljük a fejünket a hírek hallatán. A befásultság ami nagyon veszélyes, meg a bírói gyalázatosan enyhe büntetések. Visszatérve ehhez a gyilkossághoz: engem az is meglepett, hogy állítólag az alig 16-éves leányzónak 3-évig tartó kapcsolata volt ezzel a fiúval, de már előtte is udvarolgattak neki. Magyarul 12-13-éves korában már keményen nemi életet is élhetett! Hol voltak a szülei? Természetes volt ez nekik? Szülői részen is lehettek komoly gondok a családdal, de természetesen a fiú fanatizmusa az ami igazán megdöbbentett, hiszen már régóta készült erre a brutális gyilkosságra. /legalábbis a hírek szerint/”
 • 17. AranyKözépút 2009. december 19. 15:46
  „Mindezt egy szerelmi csalódásért??? Ó, az ilyen idiótát.Egy ember élete neki ennyi? Hát miféle családból jött az ilyen???”
 • 16. lackojr 2009. december 19. 15:45
  „Vissza a halálbüntetést!!!!!”
 • 15. blanyiza 2009. december 19. 15:40
  „,,Ó, magas ég, mond miért, hogy e nép csak bűnöst kíván látni még és még.."”
 • 14. Truder 2009. december 19. 15:40
  „Ezeknek a pszichopata őrülteknek már semmi sem szent?? Mert nincs rendes felelősségre vonás..
  Megöl egy embert, kap egy-két évet majdnem luxus körülmények között, esetleg felfüggesztettet..Már bocs, de állatkínzásért is többet adnak! Függeszteni kéne az ilyen mocskot, de valóban!!”
 • 13. vinyo 2009. december 19. 14:39
  „ez egy állat, remélem életfogytot kap,2 négerrel összezárva !!!!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alku az év utolsó napjaiban is

Nagy kérdés, mi lesz januártól a természetbeni juttatásokkal, s 2010-től nyitva lesznek-e hétvégén… Tovább olvasom