Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Elfogták a 370 gyermeket örökbefogadó ''Szuperaput''

Elfogták Paraguayban azt a német férfit, aki egy német joghézagot kihasználva szerte a világban több száz gyereket vett a nevére arra számítva, hogy Németországban szociális támogatást kap utánuk.
Az 56 éves Jürgen Hass saját bevallása szerint több mint 370 gyermeket "fogadott örökbe", többek között Oroszországban, Romániában, Indiában és Pakisztánban. A dél-amerikai országban harminc gyermeket vett a nevére – többnyire szegény sorú, egyedülálló nők gyerekeit –, és Németországba akart utazni velük. A sajtó a "Szuperapu" nevet ragasztotta Hassra, akit most a paraguayi örökbefogadási törvények megsértésével, illetve egy helyi lap szerdai értesülése szerint okirat-hamisítással vádolnak.

A férfi azt állítja, jobb körülményekhez szerette volna juttatni az örökbefogadott gyerekeket. Hass elmondta, másik célja az volt, hogy "magán-bosszúhadjáratot" indítson a német állam ellen, amiért 1987-ben csalás miatt három év börtönre ítélték, szerinte ártatlanul.

Hass úgy véli, minden egyes örökbefogadott gyereke német állampolgárságra és ezzel havi kétszáz euró támogatásra jogosult. Nyugdíjas lévén, ő maga viszont nem kötelezhető tartásdíjra. "Szuperapu" arra alapozta tervét, hogy a német családjogi szabályozás szerint el kell ismerni apaként azt a férfit, aki annak vallja magát, ha ebbe az anya is beleegyezik és ha senki más nem jelentkezik a gyermek apjaként. A Hass-ügy kapcsán a német igazságügy-miniszter áprilisban előterjesztett egy törvénymódosítási javaslatot, hogy a jövőben megakadályozhatók legyenek az ilyen "ál-apaságok".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett… Tovább olvasom