Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Elfogadták az erdőkről szóló törvényt

Az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadta az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvényt. Az illegális fakitermelés visszaszorítása érdekében megalakul az erdővédelmi szolgálat, és az új jogszabály kimondja az állami erdők kincstári vagyonba kerülését is.

Az illegális fakitermelés visszaszorítása érdekében az erdészeti hatóság részeként létrehoznak egy országos szintű koordinációs szervezeti egységet, az erdővédelmi szolgálatot. Az erdőből kitermelt fa származásának igazolását szigorú számadású bizonylati rendszeren keresztül követik nyomon.

Az erdővédelmi szolgálat a jövőben a területi erdészeti igazgatóságoknál 3-5 fős kivonuló egységet tart ügyeletben, valamint egy országos diszpécserközpontot fog működtetni. Az új törvény fontos eleme, hogy kimondja az állami erdők kincstári vagyonba kerülését és korlátozott forgalomképességét. Létrejön az Országos Erdő Tanács is, így a társadalmi szervezetek is beleszólhatnak az erdővédelem és az erdőgazdálkodás ügyeibe.

Olvasóink írták

 • 3. Arvisura 2009. április 28. 15:23
  „Származási igazolás. Szóval megint büröratikusan akarják megoldani az erdő lopásokat. Azt hiszem a tolvajók nagy ívben tesznek a származási bizonyítványra.”
 • 2. Túrabakancs 2009. április 28. 08:36
  „Miskolc, Baranya stb.. környékén egy egész hadsereg sem képes majd magakadályozni a falopásokat, ez
  nem is kérdés számomra! Remélem azon a környéken lesz elégséges számú őr. Isten ővja őket...”
 • 1. hokiel 2009. április 28. 07:38
  „Olyan, hogy területi erdészeti igazgatóság, olyan még az új erdőtörvényben sincs. meg nem is kivonuló egység lesz, henem diszpécserszolgálat. Különben helytálló az értesülés...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészültünk egy esetleges influenzajárvány kezelésére

Magyarországon az utóbbi 1-2 napban 6 olyan gyanús esetet regisztráltak, amelyek kapcsolatban… Tovább olvasom