Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Elfogadta a Ház a Fidesz nyugdíjügyi politikai nyilatkozatát

Elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot.

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43 tartózkodás mellett fogadta el hétfőn.

A nyilatkozattal az Országgyűlés a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagsággal rendelkező mintegy hárommillió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak.

A parlament kinyilvánítja azt is: garantálni kell az állami rendszerbe átlépőknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát; garantálni kell a kötelező magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe átlépők veszteségeinek jóváírását; és garantálni kell az állami rendszerbe átlépők esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek, és hozamukat kivették.

Ki kell vizsgálni a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel való gazdálkodás körülményeit is.

A mostani a második politikai nyilatkozat, amelyet a májusban megalakult parlament elfogadott. Az első az ugyancsak kormánypárti képviselők által beterjesztett, "A Nemzeti Együttműködésről" címet viselő dokumentum volt, amelyet az idén júniusban fogadott el a Ház 260 kormánypárti igen, illetve 66 MSZP-s és LMP-s nem szavazattal, 46 jobbikos tartózkodás mellett.

Az Országgyűlés a házszabály értelmében a jelenlevő képviselők kétharmadának szavazatával tehet nyilatkozatot bármilyen politikai kérdésben.

A kormány múlt hét szerdán döntött azokról az eljárási szabályokról, amelyek az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépéshez kapcsolódnak.

A kabinet határozata kimondja: Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre. A rendelkezés szerint május végére kell elkészülnie a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetésre vonatkozó szabályozásnak.

Olvasóink írták

  • 1. load 2010. december 21. 21:11
    „Nullát ér.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tartalékos haderő jön létre

Műveleti és védelmi tartalékosnak lehet önkéntesen jelentkezni. Szabályozták a rendkívüli állapot esetén behívható személyek körét. Tovább olvasom