Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Élettársát ölte meg a hajléktalan: 15 évet kapott

Tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti hajléktalant, aki 2007 júliusában meggyilkolta élettársát egy kecskeméti vasútállomás vagonjában.
A korábban már tizenhét alkalommal büntetett vádlott 2006-ban ismerkedett meg a szintén hajléktalan későbbi sértettel, akivel élettársi kapcsolatot létesített. Egy kecskeméti vasútállomás használaton kívüli vagonjában éltek, csavargó, italozó életmódot folytattak, munkahellyel nem rendelkeztek. A vádlott féltékenykedett a sértettre, s ezért ittas állapotban több alkalommal megverte a nőt.

2007. július 13-án este a vagonban veszekedésük ismét tettlegességig fajult. A vádlott legalább két órán át bántalmazta az asszonyt: nyolc-tíz alkalommal megütötte, rugdosta, konyhakéssel öt-hét, egy villával pedig huszonöt-harminc alkalommal is megszúrta, ám a szakértői vélemény szerint egyik sérülése sem volt önmagába halálos. Az asszony kétórás szenvedést követően hunyt el.

A vádlott, miután észlelte, hogy a sértett meghalt, a holttestet lemosdatta, és igyekezett gondoson eltüntetni a nyomokat. Másnap reggel a közeli sportuszodához ment, ahol azt mondta az ott dolgozóknak, hogy élettársa mérgezési tüneteket produkál, s ezért orvosi segítséget kért. A vádlott a bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.

A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte. A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság életfogytiglani szabadságvesztést kiszabó ítéletét.

Hegedűs István tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a büntetés kiszabásánál figyelembe vették az időmúlást, a büntetőeljárás elhúzódását, illetve azt is, hogy a büntetési célok az 58 éves vádlott esetében a határozott tartalmú szabadságvesztéssel is elérhetők.

Olvasóink írták

 • 5. Mankapunka 2010. január 26. 15:59
  „Miért kellett kitörölni az írásomat.Akkor is ez járna neki.

  Haláklbüntetés visszahozatalát ilyen estek miatt,mikor a szándékosság elimert”
 • 4. szocdem 2010. január 26. 15:17
  „Csetneky!

  Nem hazudott a gyilkos!
  Ólommérgezése, és pengefertőzése volt a szegény asszonynak..”
 • 3. Csetneky 2010. január 26. 13:48
  „Okos ember lehetett az elkövető. Először összeszurkálja, utána meg azt mondja, hogy mérgezési tüneteket produkál.”
 • 2. Catherina 2010. január 26. 12:45
  „Akkor mostmár nem lesz hajléktalan.....sőt gondja se. Kajára, innivalóra, kultúrára, ha élelmes....”
 • 1. szocdem 2010. január 26. 11:42
  „NA.
  Ez is életfogytiglan ha úgy vesszük.
  Szerintem jobban is járt a fickó így, mert mégis kap élete végéig enni, és nem kell tartania a fegyhaláltól. Egy itélet, mai voltaképp humánus lett. Ez is igen is ritka a magyar jogban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: Nincs sikertörténet, meghalt a kismama

Elhunyt Budapesten az a kismama, akire korábban úgy tekintettek, mint az első olyan kismama, aki megúszta a H1N1 vírus okozta fertőzést. Tovább olvasom