Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Életre keltek a tollak

Keresztes Erika első helyezést ért el egy országos kirakatrendező versenyen, ahol az ő „tollemberkés" ötleteit találták a legeredetibbnek. Jutalma egy tokiói utazás volt, ahonnan a napokban tért haza.
Keresztes Erika a díjnyertes kirakatban Fotó: Segesvári Csaba
Keresztes Erika Japánba tartó útja Afrikán át vezetett. Hogy nem ez a legegyszerűbb és legegyenesebb útvonal? Lehet, de ez a „legerikásabb" módja annak, hogy kifejezze és megvalósítsa kreativitását. Ugyanis imád utazni, Európa számos országa mellett eljutott már Kenyába és a Dél-afrikai Köztársaságba is. Nem csoda hát, ha a közelmúltban felkapta fejét egy zebrás kirakatrendezési pályázatra.

– A Zebra márkájú tollakat forgalmazó magyar cég írt ki egy kirakatrendezői pályázatot, amit sikerült megnyernem – számolt be Erika, aki a szegedi Képesbolt munkatársaként vett részt a megmérettetésen. (Mint elmondta, sokat köszönhet kolléganői segítségének is.) Arról már nem is beszélve, hogy a lakberendezői végzettséggel rendelkező Erika korábban már több városi kirakatrendezői versenyen ért el szép sikereket.

Ez alkalommal is a beérkezett ötven hangulatos pályamű közül az övét találták a legeredetibbnek és legkülönlegesebbnek. A győztes kirakat kompozíciójában szinte életre keltek a tollak. – Arra törekedtem, hogy véletlenül se gondoljon senki Győzike csíkos kabátjára, inkább – mint ahogy a pályázatban is feltétel volt – a tollak segítségével magát a tollgyárat jelenítettem meg: az irodában tollemberkék készítik a tollterveket, majd elviszik a gyárba, utána pedig a világ minden tájára elszállítják az írószereket, és végül pedig a gyerekek ezzel írnak az iskolában.

A fődíj a közelmúltban egy egyhetes Japán út volt a valóságos tokiói tollgyár megtekintésével. – Örülök, hogy találkozhattam a cég elnökével is, nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttem – árulta el, de hozzátette: kicsit csalódott az út során, mert a régi, hagyományos Japánt kereste a mai tokiói metropoliszban. Érdekes és különleges világba „rendezte magát" ötleteivel Erika.

Óriási toronyházak és szentélyek, fehér kesztyűs taxisofőrök és önfeledt halloweenünneplők között találta magát. Női és főleg európai szemmel pedig a japán divat egyszerűnek tűnt: a nők többsége decens nadrágkosztümöt hordott, bár kimonóba öltözött hölgyekkel is találkozott. A hajfestés itt is hódít, az eredetileg fekete hajkoronák rozsdabarnás árnyalatra váltottak. A magas sarkú cipőben való járást azonban még gyakorolniuk kell – vélte utazónk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor kezdi a karácsonyi készülődést?

Tovább olvasom