Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Életmentő kitüntetést kapott egy kutya Floridában

Egy kutya kapja idén azt az életmentő kitüntetést, amit egy amerikai jótékonysági szervezet ítél oda. A díjat mindig olyasvalaki kapja, aki egy mobiltelefon-hívással életet ment vagy bűncselekményt akadályoz meg. Évtizedek alatt eddig csak ember részesült ebben a rangos elismerésben.
Belle, a beagle azzal érdemelte ki a kitüntetést, hogy tavaly februárban mobiltelefonon riasztotta a mentőket, amikor súlyosan cukorbeteg gazdája rohamot kapott, összeesett és elájult. A kutyát Kevin Weaver eredetileg csak társnak vette, de amikor megtudta, hogy Floridában kiképeznek ebeket kifejezetten arra, hogy cukorbetegeknek segítsenek, beíratta a kutyát erre a tanfolyamra.

Belle megtanulta, hogyan kell kiszimatolnia gazdája vércukor-szintjének állását, és hogy jeleznie kell neki, ha ez a szint hirtelen süllyedni kezd. A négy éves szuka ezt meg is tette, de Weaver a kutya jelzéseit (nyüszítés, bökdösés) félreértette. Egy perc múlva viszont már annyira rosszul lett, hogy összeesett.

Az okos kutya ekkor kihalászta gazdája zsebéből a mobiltelefont és megnyomta rajta a 9-es gombot, ami az amerikai segélyhívószámra, a 911-re volt beprogramozva. A mentők néhány perc alatt ki is értek és megmentették Weaver életét.

"Meg vagyok győződve arról - nyilatkozta a washingtoni ceremónia előtt a büszke gazda -, hogy ha Belle nem lett volna velem aznap reggel, akkor már nem élnék. Ő nemcsak életem megmentője, de a legjobb barátom is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökön Sólyom–Bush találkozó

Sólyom László köztársasági elnök június 22-én a Sándor-palotában hivatalos látogatáson fogadja… Tovább olvasom